Sarma

Kako stoje stvari u prirodi i društvu, sarma mi je sve draža, iako nisam do sada bila neki ljubitelj. Možda je to zato što kad imam sarmu ispred sebe, točno znam što ću zateći ako raspakiram onaj list kiselog zelja. Sve ostalo oko mene, postalo je dvojbeno i to je iritantno i frustrirajuće!

Znači, sarma!

Poslala sam ga po 1,5 kg miješanog mljevenog mesa i zamolila da kaže mesaru da samelje unutra i 2 češnjofke. Češnjofke su fine, sočne i dimljene kobasice koje treba kuhati, a jelu daju odličan miris i okus.  Naručila sam i dvije veće glave kiselog zelja, pa još i komad suhih rebara.

Dobila sam 2,20 kg miješanog mljevenog mesa sa 2 češnjofke i jednu glavu kiselog zelja sve u kompletu sa kilom ili dvije fino izrezanog zelja.
– Koliko si ti kupio mesa?
– Pa koliko si rekla!
– A čini mi se da je to puno za kilu i pol…
– Mislim da ima mrvicu više.
– Hm….kolika je ta mrvica?
– Čini mi se da je rekao 2,20.
– A jbmu! Koliko je samljeo kobasica? 🙄
– Pa, rekla si dvije!
– Da, na 1,5 kg mesa!
– Sad cjepidlačiš…😜
🙄
– Dodaš mi te dvije glave zelja?
– E, da…kupio sam 1 glavu zelja i kilu već izrezanog. 😎
– Zašto?? Rekla sam ti 2 glave!
– Pa da ne moraš rezati sama….
– Neću imati dovoljno listova?
– Kako? 😳
– Kupio si mesa za 3 glave!
– Ali uvijek stavis i rezano zelje! 😳
– Stavim da, ali izrezem sredinu glave jer mi listovi postanu premali.
– Kako??😳
– Što kako? Uzmem nož i režem! Glava zelja je okrugla, na početku su veliki listovi, a poslije postanu premali da umotam meso! 🙄
– Uf!!! Sad sam se sjetio, moram hitno skočiti do Matije!
😝😁

On je netragom nestao dok sam trepnula, a meni je ostalo nategnuti malo tu glavu zelja, da mi bude dosta!

I bilo je dosta, ali je ostalo pola mesa! Šaljite hitno recepte za sarmu koja nije umotana u listove, odnosno za nešto što nije sarma, ali ima okus kao da je!

Spasite čovjeka, inače će do proljeća jesti mljeveno meso s rižom!!

Viktorija

Pišem jer mi je to najjeftinija psihoterapija, jer me veseli druženja s vama, jer mi je dosadno na semaforu ili u redu za blagajnu, jer me netko raspizdio kome sam morala ili htjela prešutjeti…pišem jer je to moj način da izrazim svoje mišljenje ili stavove, koji bi me žuljali da ne izađu iz mene. Ime Viktorija Herak izabrala sam iz ljubavi i poštovanja prema svojoj baki, to je bilo njeno ime. Bila je sitna, plaha i dobrodušna. Znam, reći ćete da ja sve to nisam, ali svejedno…jako sam je voljela i ona je obilježila moje djetinjstvo. Upravo zato što je njen život bio u velikoj mjeri težak i nepravedan, željela sam da njeno ime i dalje živi. Svakako zapamtite da je život lijep, da ljubav ne boli, da je smijeh ljekovit!

No Comments Yet

Comments are closed

Copyright 2022. Viktorija Herak

PRATI ME I NA…