Znamo li koliko sebe žena treba dati i mužu i okolini da bi dobila titulu “dovoljno dobre”?

Koliko dobra da bi bila dovoljno dobra? Koliko treba ispeći kolača za biti dovoljno dobra žena? 15, 20, 100 vrsta? Koliko puta treba oprostiti uvredu za titulu dobre žene? Koliko treba zahoda oribati? Koliko pljuski treba primiti da biste bili dobra žena!Koliko treba izdržati bezobrazluka? Koliko treba prešutjeti i koliko treba pojesti ponosa? Recite mi, koliko??? Koliko litara suza treba isplakati, da bi se dobila zlatna značka “dobra žena”?

Ne znate?! Evo, reci ću vam! Ništa od svega ovoga! Ništa!!

Nego, je li vam baš jako stalo da vas se imenuje dobrom ženom?  Bas želite da upru prstom u vas i kažu: – Vidiš, ona je dobra žena!  Silno vam je potrebno da vas muž pomiluje po glavi i kaže ljudima: – Znate, ona je dobra žena!

Jbga, ako je tako pazite koga ćete izabrati da vas voli i pazite koga ćete vi voljeti!  Pobrinite se da vas se poštuje, tako sto ćete vi poštovati najprije sebe, a onda i Njega!

Nemojte se petljati s nedoraslim seronjama, cugerima, delinkventima, idiotima, psihopatima, nekulturnim seljačinama i prikrivenim ženomrscima!

Dobro pazite koga birate!

Ako vam se dogodilo da ste pogriješili, ispravite pogrešku sto prije i sto bezbolnije, jer će inače gospodin Pogreška, od vas napraviti gospodu Grešku!

Da biste bili dobra žena, morate potražiti dobrog muškarca! Nije teško, samo morate znati što želite i što nudite u zamjenu.

Moja topla preporuka je da prvo od sebe napravite dobrog, iskrenog i poštenog Čovjeka, a onda potražite istog takvog.

Ne brinite, lako ćete ga prepoznati jer će biti sličan vama!  Takvi zaista postoje!

Ako vam nije važno da vas se imenuje dobrom ženom, onda zajedno sa muškarcem s kojim živite, gradite svoj život onako kako vam odgovara.

Ako vas veseli da kuhate, peglate, čistite i uređujete svoj dom, samo naprijed! Uživajte u tome! Ako sve to ne volite raditi, zaradite novac i platite nekome da to učini umjesto vas! Također uživajte! Ako ste pak lijenčina koja se po cijele dane udara petama u dupe i smišlja kako će maltretirati ljude oko sebe, samo naprijed! Vjerojatno ćete naći nekog tko će vas htjeti trpjeti.

I takvi postoje!

Ako vas maltretira, samara, vrijeđa, omalovažava ili ikako drugačije lose postupa prema vama- opalite ga nogom u tur, pa put pod noge!

Ostaje zaključak da je za život bez tipičnih ženskih frustracija, najjednostavnije biti normalna žena i za suživot izabrati normalnog muškarca!

U današnje vrijeme imamo žene koje su potlačene, žene koje tlače i žene koje si znaju napraviti kvalitetno mjesto u braku, na poslu i u društvu.

Kojoj vrsti žena vi pripadate?

Napomena autorice:

Temu i naslov za ovaj tekst odabrala je čitateljica APortala, koju je naživciralo što sam se drznula u prethodnom tekstu, pisati o ženskim lijenčinama. One zaista postoje, a ja sam se drznula!

Viktorija

Pišem jer mi je to najjeftinija psihoterapija, jer me veseli druženja s vama, jer mi je dosadno na semaforu ili u redu za blagajnu, jer me netko raspizdio kome sam morala ili htjela prešutjeti…pišem jer je to moj način da izrazim svoje mišljenje ili stavove, koji bi me žuljali da ne izađu iz mene. Ime Viktorija Herak izabrala sam iz ljubavi i poštovanja prema svojoj baki, to je bilo njeno ime. Bila je sitna, plaha i dobrodušna. Znam, reći ćete da ja sve to nisam, ali svejedno…jako sam je voljela i ona je obilježila moje djetinjstvo. Upravo zato što je njen život bio u velikoj mjeri težak i nepravedan, željela sam da njeno ime i dalje živi. Svakako zapamtite da je život lijep, da ljubav ne boli, da je smijeh ljekovit!

No Comments Yet

Comments are closed

Copyright 2022. Viktorija Herak

PRATI ME I NA…