Kako, kako, kako??

Vidim i ja da sam dolijala! Vrijeme je za magiju koja će napraviti nešto s tim sivkasto zelenkastim tonom na mom licu. Treba mi izgleda ona čaroliju iz tube, koja ima moć da u 4,30 ujutro napravi da izgledam full fresh!

Ako sam dobro shvatila iz brze istrage, trebam toniranu kremu, tekući puder, mousse, miracle, kap čarolije, magiju u tubi… nešto što će zajedno sa mnom ustajati i dobro me pratiti cijeli dan!

Dakle, put najbliže parfumerije!

Ušla sam s full samopouzdanom facom, otprilike kao da ću kupiti glavicu kelja i kilu crvenog luka.

Uuuupsss! Ljudi, žene, djeco moja!! Pa to je kao da sam odlučila kupiti zupčanike za getribu od FAP-a!

Malo sam se vrzmala tamo i poslije 15 minuta, izašla pognute glave, spuštenih ramena i neobavljena posla. Ne znam ništa o podlogama, sjenilima, highlighterima, push up ruževima, sjajevima, matevima, sjenama… ništa, ljudi moji!

Moj posao su excel tablice, a one su četvrtaste! Glava je okrugla i to mi stvara žgaravicu!

Dakle, cijeli život perem kosu šamponom, lice vodom, ruke sapunom. To je to!

Navršila sam 50 i izgleda je došlo vrijeme da potražim jokera, a joker se skriva tamo među stotinama prekrasnih tubica, kutijica, amforica i posudica u koje ni ne znam kako se ulazi.

Suha koža, sjaj, mat, vlažna koža, pijesak, ruža, bež, braun, podočnjaci, bore, masna koža, upija, ne upija, zaglađuje, vlaži, skuplja, širi… vidim ja da nema šanse da ću na jednostavan način riješiti potragu.

Prodavačica je doduše ljubazno pitala:

– Mogu li vam pomoći?
– Draga gospodična, meni ne može pomoći niti Michelangelo osobno!
– A što ste trebali?
– Nešto za namazati lice da pokrije ovo zimsko sivilo!
– Što ste do sada koristili?
– Onu plavu kremu od pola kile, što koristi cijela obitelj za lice, ruke, laktove, pete i još je dobra za podmazivanje šarki od vrata i gume od veš mašine!
– Hm… hahahaha… razgledajte malo, pa ako imate pitanja, bit ću u blizini.
Ona je ostala u blizini, ali ja sam se neprimjetno udaljila!

Morat ću ponovo otići tamo, ali prije toga trebam kompletnu edukaciju.

Zamislite! Kompletnu edukaciju da kupim kremu za lice u boji kože?!

Molim vas, kako vi znate što izabrati od cijele one tamo sile prekrasnih stvari? Pomozite ako boga znate, dok me nije napustila ideja da napravim od sebe pristalu damu!

Kako, kako, kako??

Viktorija

Pišem jer mi je to najjeftinija psihoterapija, jer me veseli druženja s vama, jer mi je dosadno na semaforu ili u redu za blagajnu, jer me netko raspizdio kome sam morala ili htjela prešutjeti…pišem jer je to moj način da izrazim svoje mišljenje ili stavove, koji bi me žuljali da ne izađu iz mene. Ime Viktorija Herak izabrala sam iz ljubavi i poštovanja prema svojoj baki, to je bilo njeno ime. Bila je sitna, plaha i dobrodušna. Znam, reći ćete da ja sve to nisam, ali svejedno…jako sam je voljela i ona je obilježila moje djetinjstvo. Upravo zato što je njen život bio u velikoj mjeri težak i nepravedan, željela sam da njeno ime i dalje živi. Svakako zapamtite da je život lijep, da ljubav ne boli, da je smijeh ljekovit!

No Comments Yet

Comments are closed

Copyright 2022. Viktorija Herak

PRATI ME I NA…