Dragi Djedice

…sigurna sam da imaš profil na FB, zato nemoj slučajno da ti padne na pamet da se praviš da ne vidiš ovaj moj popis!

-Jesi bila dobra?
-Ha?? Naravno da sam bila dobra! Pogledaj moj profil i vidjet ćeš da nema golih fotki, sisa na izvolte niti nepospremljene sobe u pozadini fotke mog dupeta!
-Inbox?
– Šta inbox??
– Šta imaš u inboxu?
– Ništa! Isključili su mi struju i tamo je mrkli mrak!
– Ok, da vidim želje?

1. ŽELIM da više ne pada snijeg ove zime! Stvarno ne podnosim hladnoću! To što sam ponekad možda malo jezičava, nerazumna, bezobrazna ili lijena, isključivo je zato što mi je zima!

2. ŽELIM da pozoveš sebi na sjeverni pol sve miševe i neka tamo ostanu- svi!!

3. NE ŽELIM da vlada pravilo da žene pospremaju kuću! ŽELIM da muškarci nauče da je pospremanje i peglanje njihovo zaduženje! Odmah to napravi u glavama svih trenutno živućih muškaraca! Hvala!

4. NE ŽELIM da se muškarci zadržavaju po kafićima, jer onda nema dovoljno mjesta za žene! Predlažem ti da napraviš da kad muškarac uđe u kafić odmah dobije sraćku! Ako je oženjen onda duplu dozu molim te! Tako će najlakše shvatiti da im tamo nije mjesto! Puno hvala!

5. Političke želje, poslat ću ti u inbox!
Ne želim blagdane provesti u zatvoru!

6. Želje vezane za hrvatsko sudstvo, također u inbox, jer kažu da u Remetincu ne radi grijanje.

5. I još samo jedna sitnica- nemoj da moram 100 ponavljati jedno te isto- neka me poslušaju od prve i bez pogovora!

Eto, to nije puno što sam poželjela, a nije ni pretjerano skupo, zato nemoj da ti moram ponavljati i nemoj se praviti glup- sve je jasno, jeftino i društveno opravdano!

I bila sam stvarno dobra! Najbolja moguća! Zato ne seri, nego se primi posla!
Viktorija

Pišem jer mi je to najjeftinija psihoterapija, jer me veseli druženja s vama, jer mi je dosadno na semaforu ili u redu za blagajnu, jer me netko raspizdio kome sam morala ili htjela prešutjeti…pišem jer je to moj način da izrazim svoje mišljenje ili stavove, koji bi me žuljali da ne izađu iz mene. Ime Viktorija Herak izabrala sam iz ljubavi i poštovanja prema svojoj baki, to je bilo njeno ime. Bila je sitna, plaha i dobrodušna. Znam, reći ćete da ja sve to nisam, ali svejedno…jako sam je voljela i ona je obilježila moje djetinjstvo. Upravo zato što je njen život bio u velikoj mjeri težak i nepravedan, željela sam da njeno ime i dalje živi. Svakako zapamtite da je život lijep, da ljubav ne boli, da je smijeh ljekovit!

No Comments Yet

Comments are closed

Copyright 2022. Viktorija Herak

PRATI ME I NA…