Nema veze ipak te volim

Nema veze, ipak te volim

Znaš, ti si odličan manager za maglu i ostale oborine, ti si virtuoz u izvrtanju i prilagođavanju sebi, ti si majstor za podmetanje, ti si čudno mudra sorta, ali nema veze ipak te volim! Ponekad mi dođeš kao prst u oko, a ponekad kao melem na ranu. Budeš mi kao žlica alkoholnog octa i kao ljekovita kapljica meda. Nekad bi te bacila u najdublju provaliju, ali vjerojatno bi već idući tren tražila način da te otamo spasim.

Zadivljena sam kako si se fino uguzio u mojim prstima, u nekim unutarnjim organima i mojoj kosi. Tu vrludaš, prebacuješ se, zapetljavaš, lutaš i koliko vidim, uživaš! Osjećam te u slezeni, bubrezima, u jetrima, u svakom živcu i naravno, u srcu. To je zajeb koji sam popušila tamo osamdeset i neke, a dimi mi se i dan danas!

Kužim da sam pokonzumirala tonu tvojih fora, znam da si me zauzdao i uokvirio u svoje okvire, ali i potrudio se da bi me naučio kako da budem sretna s tvojim postavkama.

No, nema veze, ipak te volim!

Dao si mi svoje prezime, a zauzvrat si dobio opranu i ispeglanu robu, svakog dana svih ovih godina. Dobro, psujem dok peglam, ali uživam u tome da budeš uredno i lijepo obučen u robu koju ti ja izaberem i da mirišiš na omekšivač koji također ja biram. To ti je mala osveta za peglanje!

Zato što si se potrudio da hodam okolo s tvojim prezimenom, imaš i svaki dan skuhano minimalno jedno zdravo i nutricionistički kvalitetno jelo. Pazim da jedeš dovoljno povrća, brinem se da jedeš kvalitetno meso, kombiniram jela tako da dobiješ obrok koji voliš, a da bude raznovrstan i fino skuhan. Nikad ti ne kuham nuklearno shit povrće, jer se brinem da mi ne počneš svijetliti noću dok se vraćaš s tjednog druženja s prijateljima. Stalo mi je da mi budeš zdrav, ispravne kožne svježine i aktivnog, fino nahranjenog trbuha i mozga. Sve to samo zato što nosim tvoje prezime!

Ja se kao tu nešto kurčim da sam inteligentna i mudra, kao imam stavove i ta sranja, ali ti si majstore pobio sve to! Za tih 7 slova dobio si trostruki jackpot, ali nema veze ipak te volim.

Dok mi je došlo iz dupeta u glavu i dok sam shvatila da smo se mogli fino voljeti i svatko iz svoje kuće, već sam se navikla na kuhanje, pranje, peglanje i pospremanje. Dok mi je proradila matematika i kombinatorika, već sam zapamtila koji broj gaća nosiš, kakve hlače ti odgovaraju, koje košulje su ti udobne i što voliš jesti, a što ne. Poslije kad sam sve to pozbrojila i razdijelila, shvatila sam da mi je prilično skupo to što te volim, ali nema veze, svejedno te volim.

Nije Beg cicija, ali samo da znaš da sam te skužila!

Facebook Comments