Politički status

Dok sam na jedno oko drijemala, a na drugo skenirala panoramu oko sebe, nabrajajući u mislima što sve još trebam napraviti, shvatila sam zašto su se žene borile za pravo na rad.

Odeš lijepo na posao, pa tamo u miru radiš ono za što si se školovala. Još ako uživaš u svom poslu, to je dobar razlog za sreću.

Doma je skroz drugačija situacija. Radiš bez konca i kraja i sve što napraviš nestane.

Ono što si oprala i očistila ponovo je prljavo, ono što si skuhala-nestane, a ostane kamara prljavog suđa, sav kućni posao podložan je kritikama i još nema plaće.

Katastrofa!!

Usrane misli me uvijek snađu uz neke lijepe panorame. Morat ću se kloniti tih ljepuškastih prizora, pogotovo oko blagdana.

Viktorija

Pišem jer mi je to najjeftinija psihoterapija, jer me veseli druženja s vama, jer mi je dosadno na semaforu ili u redu za blagajnu, jer me netko raspizdio kome sam morala ili htjela prešutjeti…pišem jer je to moj način da izrazim svoje mišljenje ili stavove, koji bi me žuljali da ne izađu iz mene. Ime Viktorija Herak izabrala sam iz ljubavi i poštovanja prema svojoj baki, to je bilo njeno ime. Bila je sitna, plaha i dobrodušna. Znam, reći ćete da ja sve to nisam, ali svejedno…jako sam je voljela i ona je obilježila moje djetinjstvo. Upravo zato što je njen život bio u velikoj mjeri težak i nepravedan, željela sam da njeno ime i dalje živi. Svakako zapamtite da je život lijep, da ljubav ne boli, da je smijeh ljekovit!

No Comments Yet

Comments are closed

Copyright 2022. Viktorija Herak

Design by Lion Media

PRATI ME I NA…

 

WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner