Najviše šerate :)

Arhiva

Jedan od mojih najgadnijih i najprljavijih kuhinjskih gafova nije se dogodio dok sam bila mlada i neiskusna, ne niti dok sam bila neprimišljena i nespretna- dogodio se prošlog Božića, nakon što sam pola života provela u kuhinji!

Vražji internet pun je “jednostavnih” kulinarskih štoseva, koji UVIJEK uspijevaju, a djeluju strašno jednostavni!

Uzmeš mali balončić, malo ga napušeš, zavežeš i do pola umočiš u rastopljenu čokoladu. Kad se čokolada stegne, dobiješ slatku čokoladnu košaricu koju možeš napuniti sladoledom, voćem, kremom…ma, samo mašta ti je

granica!Jel’ može jednostavnije i bezazlenije?? Ne može, jel’ da?!

E pa nisu rekli da je tekuća čokolada vruća! Nisu napomenuli da balon može puknuti od vruće čokolade! Nisu, pizda im materina! I da, puknuo je!Razletio se u 100.000 komada, sve sa čokoladom na sebi!

Moj štednjak je u otoku na sredini kuhinje. To je zato da mogu kvalitetno usrati kompletnu kuhinju, ako mi pukne balon s čokoladom!

I jesam! Napravila sam vrlo kvalitetan belaj!

Dan prije sam oprala sve prozore, daske na prozorima, sve bijele tegle u kojima je cvijece na tim istim daskama, pa onda zavjese od gustog bijelog pamučnog platna, sve kuhinjske ormariće iznutra i izvana, naravno i pločice na podu, koje su imitacija starinskih malo reljefnih podova.

Stajala sam nasred temeljto čiste kuhinje i ozarena punala balon.

Dobro sam ga zavezala i pomno provjerila da ne pušta zrak. Umočila sam ga samouvjereno u vruću čokoladu i u sljedećem trenutku s čela, nosa i brade, slijevala mi se čokolada! S onih bijelih zavjesa curile su čokoladne crte, polako se pretvarajući u sige! Glatke bijele tegle bile su također pune čokolade!

Svečani božićni stolnjak sa srebrnim zvončićima, izgledao je kao da je netko bacio na njega lopatu ugljena!

Prozori, fronte od kuhinjskih ormarića, reljefne pločice na podu, moje bež slatke krpaste papučice, listovi od orhideja na prozoru, dvije zaostale mrkve na radnom stolu, češnjak u posudici pored štednjaka, glavica salate, sve posudice sa začinima, zidovi ukrug po cijeloj prostoriji i moja duga, tog jutra oprana i nakovrčana kosa- sve je bilo puno čokolade! Cijedilo se odasvuda!

Ne, ne! Nisam počela vrištati i nisam plakala! Uzela sam sljedeći balon i ponovo umočila- puknuo je i taj!

Zbog stanja šoka, šutjela sam satima poslije.

Četvero nas je čistilo kuhinju i blagovaonicu do duboko u noć šutke, bez riječi. Čokolada mi više nije fina kao prije, a kosu uvijek smotam u punđu. Balone isto više ne kupujemo.

Ovog Božića naručila sam kolače. 😉

Facebook Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Next Post

Ljenčarenje

Sri pro 26 , 2018
Izležavam se na svom oblaku i kradem bogu sate. Dan za drijemanje i ljenčarenjr, ujedno je dobra prigoda za očistiti misli, pobacati nepotrebna sjećanja, nesuvisle […]
Ljenčarenje

Možda vam se svidi...

error: Content is protected !!