Ljenčarenje

Izležavam se na svom oblaku i kradem bogu sate.

Dan za drijemanje i ljenčarenjr, ujedno je dobra prigoda za očistiti misli, pobacati nepotrebna sjećanja, nesuvisle čestitke, lažne osmjehe, laskanja i zvučne izjave koje ničemu ne služe.

Zamislite!?

Djeluje kao da ljenčarim, a zapravo čistim, provjetravam i preslagujem u strogoj tajnosti.

Unutar sebe.

U svojoj galaksiji.

Ne, ne, ne možete tamo ući!

Tamo su ključevi od moje duše i prolaz koji vodi do srca.

Moja duša i moje srce, samo su moji i nikad nećete doći do njih. Tamo nitko nema pristup. Nitko, osim mene!

Ne mogu stalno paziti da mi netko ne ukrade srce ili me ne ubode u dušu. Zato nikoga ne puštam unutra.

Tako sam sigurna od neovlaštenih upada.

Kad poželim nekoga u srcu, jednostavno ga tamo stavim i šutim o tome. Ne šaljem obavjest, niti ne komentiram. Čuvam u tajnosti.

Imam u srcu nekoliko predivnih ljudi. Imam i onih par manje divnih, koje tamo čuvam zbog svojih slabosti ili dišpeta prema sebi samoj.

Dobro se osjećam s tom kombinacijom u srcu. A duša?!

Dušu sam jednom davno prodala vragu, ali sam je uspjela vratiti. Bilo je tesko i izgledalo je na trenutke nemoguće, ali nekako sam uspjela. Zato je sad čuvam poput dobro zaštićene vojne utvrde. Začudo, ali naučila sam lekciju!

Kako vama ide s lekcijama?
Viktorija

Pišem jer mi je to najjeftinija psihoterapija, jer me veseli druženja s vama, jer mi je dosadno na semaforu ili u redu za blagajnu, jer me netko raspizdio kome sam morala ili htjela prešutjeti…pišem jer je to moj način da izrazim svoje mišljenje ili stavove, koji bi me žuljali da ne izađu iz mene. Ime Viktorija Herak izabrala sam iz ljubavi i poštovanja prema svojoj baki, to je bilo njeno ime. Bila je sitna, plaha i dobrodušna. Znam, reći ćete da ja sve to nisam, ali svejedno…jako sam je voljela i ona je obilježila moje djetinjstvo. Upravo zato što je njen život bio u velikoj mjeri težak i nepravedan, željela sam da njeno ime i dalje živi. Svakako zapamtite da je život lijep, da ljubav ne boli, da je smijeh ljekovit!

No Comments Yet

Comments are closed

Copyright 2022. Viktorija Herak

PRATI ME I NA…