Najviše šerate :)

Arhiva

Skoro sam zaboravila pohvaliti vam se sa svojim novogodišnjim odlukama!

Smislila sam da ću se u Novoj godini držati po strani, šutjeti dok me nitko ništa ne pita, svoje pravo glasa i dalje neću koristiti, neću mahati s emancipacijom, pravit ću se da ništa ne znam, tvrdit ću da ništa nisam čula i da nikog nisam vidjela.

Dobro ću paziti da nikako ne privlačim pažnju i da se stopim s okolinom.

Pokušat ću skinuti koju kilu, ali ako mi to bude baš jako teško, onda ću tu odluku prebaciti za korizmu.

Dakle, ove 2019 ću pokušati voditi svoju brigu, paziti na svoje dupe, voljeti sebe i trošiti vrijeme na ljubav prema sebi!

Još ću se upoznavati, nadograđivati, tražiti istine u sebi, proniknuti u svoju bit, piti kave sa sobom, tetošiti se, bodriti i riktati se! Ukratko, radit ću na sebi, ali ne onako usput kao do sada!

Do sada sam peglala i usput radila na sebi i to na vise razina. Dok su ruke vukle peglu, mozak je vježbao strpljenje jer veša je uvijek kamara, prilagođavanje na posao koji ne volim i toleranciju jer prljaju robu kao da nisu normalni! Na drugoj razini moj mozak je kombinirao što ću kuhati, što imam u frižideru, a što moram kupiti. Na trećoj razini proširivala sam vokabular, jer obično psujem dok peglam!

Dok sam kuhala, isto sam radila na sebi!

Vježbala sam brzo zaključivanje na tržnici, iz straha da mi ne uvale nešto što ne trebam, pa onda matematiku dok sam pokušavala s minimalnim budgetom, kupiti maksimalno i još kombinatoriku dok sam skuhala obrok koji svi vole, a da im usput uvalim vitamina, minerala, antioksidanata i svega što im treba da budu zdravi i mudri.

Dok sam skupljala stvari po kući i vračala ih na mjesto, opet sam proširivala vokabular zbog psovanja, vježbala glasnice, trenirala noge i ruke, a na kraju i naučila biti lukava i posakrivati im stvari koje uzastopno razbacuju.

Tako sam godinama radila na sebi uz hrpu drugih stvari koje sam odradila usput, a sada sam odlučila slijediti naputke mudraca i mudrakinja koji siju savjete o tome kako zapravo treba raditi na sebi.

Sve sam to vrijedno čitala i proičavala, pa zaključila da nigdje ne spominju kuhanje, pospremanje, ribanje podova i peglanje! Zato sam odlučila okrenuti ploču!

Zaključila sam da se treba usmjereno usmjeriti na sebe, raditi samo ono što želim, pričati samo s onima s kojima želim, kuhati samo ono što volim, u dugim šetnjama tražiti sebe i putujući po svijetu, tražiti istinu.

Eto, trudit ću se da budem tiha, mila i samozatajna, da radim što manje i da mudrujem što više! Napokon ću pokušati slijediti upute i biti prava i posebna ženska, koja se udara petama u dupe dok radi na sebi, jer može biti da sam ispala ovakva kakva jesam , jer sam na sebi radila usput?!

Recite vi što hoćete, ali meni se ovo sve više dopada!

A što ste vi odlučili raditi u Novoj 2019-toj?

Facebook Comments

Next Post

Obične domaćice

Sri sij 2 , 2019
Kaže jedna Ona da čak i ako ste “obična domaćica”, možete…nešto tamo o čemu je već pričala. Ubolo me to “obična domaćica”, pa ne mogu […]
Obične domaćice

Možda vam se svidi...

error: Content is protected !!