Najviše šerate :)

Arhiva

Kaže jedna Ona da čak i ako ste “obična domaćica”, možete…nešto tamo o čemu je već pričala.

Ubolo me to “obična domaćica”, pa ne mogu da ne kažem svim VIP damama, prevažnim kreaturama s manikiranim noktićima i napudranim finim nosićima, sa savršenim karijerama i uredskim radnim vremenom od 9-5, da je “obična domaćica” žena s vrlo širokim primjenjivim znanjima o svim važnim životnim pitanjima.

Dakle, njena običnost je na respektabilnoj razini uspješnosti!

Da bi se žena mogla zvati “obična domaćica” potrebno je da poznaje vrste materijala, da bi mogla oprati veš, a da ga ne uništi. Ona zna skinuti fleke koje se ne daju oprati, spasiti tepih nakon što se umrljao, poštirkati robu koja će tako ljepše “držati peglu”, nešto izbijeliti, a nečemu osvježiti boju.

Obična domaćica zna izabrati sredstva za čišćenje koje će što manje uništavati okoliš, oštetiti joj kožu na rukama, isparavati se, a ipak dobro očistiti i ne biti preskupa.

Također ima izgrađen osjećaj za lijepo i praktično, kako bi znala urediti dom u kojem provodi svoje vrijeme ona i njena obitelj.

Ona poznaje narodnu medicinu, a poneki pripravak zna pripremiti i sama.

Poznaje ljekovite biljke i trikove za snižavanje temperature, liječenje upornog kašlja ili dosadnog osipa. Zna i gdje su joj jajnici i kud će staviti oblog ako je bole.

Zna primiti iznenadne i najavljene goste, nahraniti ih ili ponuditi pićem o kojem također ponešto zna, iako ga ne pije. Ona je obično izvrstan psiholog jer pomno brine o sreći i tuzi svojih ukućana, uspješno izbjegava susjedske tračeve i mudrolije lokalnih švercera. Dobro poznaje organoleptička svojstva voća i povrća, mesa i mlijeka. Sposobna je ekonomično, a vrlo zdravo hraniti svoju obitelj, saslušati uznemireno dijete, utješiti susjedu, napraviti zimnicu, svadbenu tortu, iskoristiti ostatke jučerašnjeg ručka, prepoznati svježa jaja i pravilno napravljen sir. Ona još zna ponešto sašiti, a naučila je i nekoliko vrsta ručnih radova.

Drage moje “velevažne” dame s “hrpom” ispijenih kavica u najboljim gradskim kavanama, koje se ponosite time što ne znate ispeći jaje i mislite da sir dolazi isključivo iz Sirije, vi nemate pravo niti jednu domaćicu zvati običnom!

To što ste uvjerene da ste jako uspješne zato što nosite cipele za 1000 eura i imate 50.000 sljedbenica na Instagramu, to je samo vas osobni privid uspjeha.

Vi drage “dame” ne biste zaista trebale koristiti izraz “obična domaćica”, jer se upravo u takvim vašim postavkama ogleda vaša običnost!

Ovim putem pozdravljam sve vrijedne, uravnotežene i uspješne žene, a vi pozerice presložite si te obične snobovske postavke ili ih barem nemojte javno koristiti.

Facebook Comments

Next Post

Pravi muškarci

Čet sij 3 , 2019
Znam da ima žena koje cendraju i prave se jadne, ali brate mili, što ima muškaraca koji kukaju, zapomažu i prave se bespomoćni, to je […]
Pravi muškarci

Možda vam se svidi...

error: Content is protected !!