Glava kelja

Ti muškarci bi trebali, kao vlakovi, imati lijepo svaki svoju prugu. Vidim ja da je sve to njima komplicirano….snalaziti se, požuriti, u trenu odabrati prioritete, znati kad i kome što treba reci…i ostale takve stvari. Ovako kad bi kao vlakovi, vozili životom po unaprijed određenoj trasi, svima bi bilo lakše i manje bi žene trošile vremena na ponavljanje 100 x iste stvari. Oni bi ujutro dobili raspored i to bi bilo to.

Ovako to nije ni blizu onome što je trebalo biti, jer oni kao po komandi, putem pola zaborave, ne smatraju bitnim, odvaguju i mjerkaju.

U naravi to izgleda ovako:

Žena- Odi kupi glavu kelja!
Muškarac- Idem! (u pravilu odmah pristane, samo da može kidnuti van)
Žena- Dok čeka kelj, oguli krumpire, pripremi suho meso, složi u lonac vodu, krumpire, meso, začine… i onda čeka……
…….zove ga na mobitel nakon 1/2 sata…..on se ne javlja…
….prođe još 1/2 sata…..i još malo….evo ga za 2 i 1/2 sata!

Nosi u rukama, sav ponosan, pola praseta!!!!

Žena- Poslala sam te po glavu kelja?!
Muškarac- ali Petar je kupio cijelu svinju, žena mu je popizdila jer im ne treba toliko mesa, pa sam ja otkupio od njega pola…da ga spasim.
Žena (ako nije goropadna)- Sad trkom idi traži Marka da tebe spasi, jer ću ja za 3 minute isto popizdit!!!
Žena (ako je goropadna)- TRAŽILA sam SAMO glavu kelja!!! Di si 2 i po sata, kog si vraga tražio Peru i nosi se k vragu i ti i on i njegova žena…!!!! (a, nemaju ni mjesta u škrinji) 🙂

Sad u novije vrijeme možete poslikati namirnice koje treba kupiti i jednostavno poslati fotografije umjesto popisa. Pametni telefoni tu puno pomažu. Isprobala sam i sama tu taktiku, ali…baš je ostavio doma telefon kad je išao u nabavu. Fućkaj ga!

Opet imamo 4 vrste keksića, 2 vrste grickalica, 3 različita soka i nekoliko čokolada, a fali nam šećer, ulje i crvena paprika. Nema veze!

Jesam vam već rekla da je lijepo biti žena?

Viktorija Herak / Izvor: APortal
Viktorija

Pišem jer mi je to najjeftinija psihoterapija, jer me veseli druženja s vama, jer mi je dosadno na semaforu ili u redu za blagajnu, jer me netko raspizdio kome sam morala ili htjela prešutjeti…pišem jer je to moj način da izrazim svoje mišljenje ili stavove, koji bi me žuljali da ne izađu iz mene. Ime Viktorija Herak izabrala sam iz ljubavi i poštovanja prema svojoj baki, to je bilo njeno ime. Bila je sitna, plaha i dobrodušna. Znam, reći ćete da ja sve to nisam, ali svejedno…jako sam je voljela i ona je obilježila moje djetinjstvo. Upravo zato što je njen život bio u velikoj mjeri težak i nepravedan, željela sam da njeno ime i dalje živi. Svakako zapamtite da je život lijep, da ljubav ne boli, da je smijeh ljekovit!

No Comments Yet

Comments are closed

Copyright 2022. Viktorija Herak

PRATI ME I NA…