Dobrodošli u Apsurdistan!

Erceg se ne smije približiti Spomeniku, jer ga je „vrijeđao“. Pošteno! Šta koji ku…c imaš vrijeđati spomenik?! Vrijeđaš osjećaje čovjeku koji se tamo ukipio i zbog nas se smrzava na hladnoći, a i peći će se i na suncu poslije. Jesi normalan?!

Kozojeb se, se za razliku od Ercega smije približiti djevojci, jer ju je samo prebio. Ok! Kažu Žene u komentarima da je dobila ono što je tražila, jer se s njim vucarala. Bila je posvuduša, nije je mater dobro odgojila i uopće nije bila primjerena, fina i smjerna kao kćeri ovih Komentatorica. Lijepo kažu te cijenjene hrvatske građanke, Žene i Majke, da se njihove kćeri nikad ne bi tako ponašale i zato im nitko ne razbija glavu od umivaonik i ne lomi noge.

A što može Kozojeb s curom koja mu ide na živce, nego je slomiti ko beba zvečku?!

Naravno da joj se smije približiti, jer kako bi inače provjerio je li dobila dosta ili treba ponoviti odgojne procedure. Što mislite, zašto joj nitko nije priskočio u pomoć? Zato jer si je sama kriva! Budući da je spasila živu glavu, znat će za ubuduće da se ne zajebava s Velikim Dečkima!

Ercega možemo slobodo staviti u udžbenike iz građanskog odgoja, tako da djeca nauče razlikovati što je sloboda mišljenja, a što sloboda govora. Da, to je dobar primjer da naučimo kojim putem možeš dospjeti na sud, a možda i u pržun ako se budeš kapricirao, a kako možeš fino u miru živjeti svoj život i ne zajebavati Spomenike po gradu. Misliti si možeš što got hoćeš, to ti garantira i Ustav, a sve da ti i ne garantira, opet si možeš misliti što got ti se hoće. Za sada!

Sloboda govora je pak skroz druga stvar.

Smiješ govoriti slobodno i iskreno ono što su te naučili da smiješ, ostalo ne smiješ. Dobro, jel to tako teško naučiti?? E vidite, ovi s teškoćama u učenju, otišli su u Irsku i tko zna, možda oni sada od tamo isto vrijeđaju domaće Spomenike, možda ne daj bože Političare ili pričaju nešto protiv Nekoga tko je Nekome Netko ili ga je uguzio Netko tko ima Nekoga negdje? Tko zna?!

Ha, saznat će oni koji trebaju, a onda će po našem već provjerenom receptu, Institucije raditi svoj posao, a mi se nećemo miješati jer smo Nakupina stanica koja je ionako sposobna jedino ići na polje i slušati travu kako raste. Ma kud idete?? Ne sada, na proljeće, jbmu! Kod nas vam vladaju fiksna i duboko utemeljena društvena pravila. Jednostavna su zapravo i nije ih teško naučiti.

Dakle:

– Ako Kreten nekoga tuče – gledaj dolje i pravi se da nisi vidio. Nije te briga, jer on valjda zna zaštu tuče, a ako on ne zna – zna ona. Svakako te se ne tiče!

– Ako je u tvojoj župi pop muljator, fektaroš, prostak ili ne daj bože pedofil – nije te briga. On će sam nekad odgovarati za svoje grijehe.

Bog će ga srediti, jednom nekad. Ti ideš u crkvu zbog sebe, ne zbog njega! Ne tiče te se što on radi!

– Brak je zajednica muškarca i žene i ako čuješ da se tuku, da netko zove u pomoć ili da djeca prestrašeno urlaju- ne miješaj se. Preporuka ministrice je da ih se pusti da si to riješe unutar svoja 4 zida, a moja preporuka je da birate muževe fizički slabije od sebe, ako ih niste prije braka stigle dobro upoznati.

– Školaska lektira, kao i udžbenici i program- su nadležnost ministarstva školstva. To nije tvoja briga. Lektira nije bitna, jer djeca ionake ne vole čitati. I bolje! Što bi bezveze trošili vrijeme na to?!

– Svaka institucija će ti sama uzeti novce s računa, tako da ne moraš misliti kome što trebaš platiti. I proviziju, i troškove suda i zaradu bilježnika i sve što treba, uzet će ti silom prilike…pardon, po sili zakona.

Dakle, tvoje je samo da radiš, ako imaš gdje, a ostalo uopće nije tvoja briga.

– Ako ti se netko na ulici ne svidi, naravi ono što bi on napravio da se ti nađeš u njegovoj zemlji. Budi pička i pozovi pojačanje, jer 12 na 3, je u Lijepoj Našoj odraz muške hrabrosti. I pazi, jer su sad neki dan prebili dečka na kolodvoru koji je doduše naš, ali doživio je kontraefekt društveno prihvatljive razine nasilja.

Dobrodošli u Apsurdistan!

Kad živite u Hrvatskoj, ništa nije vaša briga, što znači da ovdje živite skroz bezbrižno!

Sad vidite da smo lijepo uređena zemlja i stoga poželjna destinacija za useljavanje. Ako se još dvoumite, reći ću vam samo da je plodna i blagorodna Slavonija prazna, Dalmacija je u postupku pražnjenja, a i ostatak zemlje se pakira, tako da…. nadam se da ste shvatili da ovdje možete živjeti bez ikakve brige, jer ništa u vašem životu nije vaša briga.

Dođite nam! Mi smo europska zemlja čuda, a Alise su nam…ma neee- mi smo zemlja čudesa! Čekamo vas! Ooookey, obečajemo da vas nećemo tući! Dođite slobodno!

Viktorija

Pišem jer mi je to najjeftinija psihoterapija, jer me veseli druženja s vama, jer mi je dosadno na semaforu ili u redu za blagajnu, jer me netko raspizdio kome sam morala ili htjela prešutjeti…pišem jer je to moj način da izrazim svoje mišljenje ili stavove, koji bi me žuljali da ne izađu iz mene. Ime Viktorija Herak izabrala sam iz ljubavi i poštovanja prema svojoj baki, to je bilo njeno ime. Bila je sitna, plaha i dobrodušna. Znam, reći ćete da ja sve to nisam, ali svejedno…jako sam je voljela i ona je obilježila moje djetinjstvo. Upravo zato što je njen život bio u velikoj mjeri težak i nepravedan, željela sam da njeno ime i dalje živi. Svakako zapamtite da je život lijep, da ljubav ne boli, da je smijeh ljekovit!

No Comments Yet

Comments are closed

Copyright 2022. Viktorija Herak

PRATI ME I NA…