Najviše šerate :)

Arhiva

Subotom ne radim, pa kuham po željama kućnih guzica s kojima dijelim život. Taj težak životni teret kuhanja, svaljen je na moja nejaka pleća, stoga uz subotnju jutarnju kavu pretresamo teme koje nismo stigli pretresti u tjednu, sve dok netko ne postavi glasovito, poticajno i neizostavno pitanje:

– A što ćemo jesti?

Poriluk, inat i pogačaDanas su se odlučili za varivo od poriluka! Danas kad imam vremena posvetiti se kuhanju, uživati u maštovitom kombiniranju, sjeckanju, serviranju, oni su poželjeli obični čušpajz poriluk! Baš su guzice!

Pa dobro!

U express lonac sam stavila kockaste krumpire, suha rebra i poriluk narezan na kotačiće.

To je to! Što ću sad?!

E pa nećete mi tako lako oduzeti mogućnost da na večer budem jadna i zapomažem od umora, natečenih nogu i bolnih leđa! Nećete!

Da im napakostim, umijesila sam malu grudicu običnog tijesta za kruh, pa nešto veću grudu tijesta za štrudl od sira, upalila pećnicu i pustila muziku!

Dok se kuhao smrdljivi poriluk, s užitkom sam premijesila i rastanjila tijesto za pogaču, namazala ga s maslacem i preklopila 2-3x, pa stavila da se peče.

Čušpajz i pogača bili su gotovi skoro u isto vrijeme i moja je brigada nemaštovitih gladuša, upravo ručala.

– I pogaču si napravila?

– Da!

– Nisi se trebala mučiti!

– Znam, ali baš sam htjela!

– Mogli smo pojesti kupovni kruh.

– Pisni još jednu i jest ćete kupovni!

– Pa to ti je skoro isto. Od brašna je i ovo i ono.

– Ma slušaj ti pogani, mali, neuki zlobniče! Ovo brašno je iz mlina kojeg pogoni voda, od vode koja teče iz slavine, od soli koju je baba Fiona nasušila iz našeg mora kod Stona! Umijesile su je moje ruke, koje ispuštaju čistu nepatvorenu ljubav prema tvom probavnom traktu koji se upravo spasio aditiva iz kupovnog kruha!

Štrudl od sira je upravo u pećnici i bit će spreman taman na vrijeme za popodnevnu kavu.

Nadam se da su shvatili poruku!

Ne može se mene subotom zajebavati pa tražiti čušpajz za ručak!

Jest ćete vi meni i domaću pogaču i domaći štrudl i još to nešto čemu ne znam ime, a nastalo je zato što ne znam odrediti koliko moram umijesiti tijesta za količinu sira koji imam.

Ostatak tijesta nafilala sam sa purećom šunkom, gauda sirom, dva jajeta i smjesom od pšeničnih klica.

Vidjet ćemo što ćemo s tim, kad se ohladi!

Facebook Comments

Next Post

Kockoglavi štovatelji

Pon velj 25 , 2019
Dragi gordi štovatelji kulta hrvatstva! Da, vi koje se zaklinjete u šahovnicu, Crkvu i ljubav prema domovini, vama sam namijenila ovih par riječi, jer ste […]
Dragi gordi štovatelji kulta hrvatstva! Da, vi koje se zaklinjete u šahovnicu, Crkvu i ljubav prema domovini, vama sam namijenila ovih par riječi, jer ste mi se popeli na vrh one stvari koju nemam! Poglavar te vaše crkve je, nakon što se namazao katranom i posuo pepelom, ipak odlučio krivnju za nečovječne zločine u redovima crkve, blago u gospodinu prepustiti sotoni osobno. Vaše kažem, jer moja crkva je mjesto mira, poštovanja, pomaganja i obične ljudske, jednostavne i nepatvorene ljubavi. Jadni popovi silovatelji i pedofili nisu ništa krivi jer ih je uzeo pod svoje prokleti sotona! Dakle, vjerujem da ćete im lako oprostiti, jer vi ste oni koji opraštaju svojima i podobnima. Ja neću oprostiti crkvi što je skrivala svoje zločince! U zemlji vam umiru djeca, starci gladuju, bolesne nema tko liječiti, idioti i kriminalci batinaju svoju djecu, policija štiti nasilnike, sud zatvara oči pred pravdom, a vama su puna usta i pune tastature gorde domoljubnosti?! Zemlja vam je ogrezla u kriminalu, lopovštini i nečovječnosti! A vi? Vi volite svoje “političare”, svoje “branitelje”, svoje “popove”! Volite ih jer su vaši?! Moji nisu! To nije moja zemlja, niti moji ljudi! Vi ste sramota ove zemlje, skupa s njima svima! Svaki pošteni hrvat, treba se sramiti ovakve Hrvatske! Tako se zemlja ne voli! Napomena: Da ne biste trali svoje kockaste mozgove oko mog porijekla- čista sam hrvatica po porijeklu i po rođenju! No, moja hrvatska krv je crvene boje, moja ljubav prema domovini je dio mog odgoja i moj sram što mi se zemlja pretvara u kaljužu je dio ljubavi prema domovini! Ne pripadam niti jednoj političkoj opciji i ne simpatiziram niti jednu političku stranku.

Možda vam se svidi...

error: Content is protected !!