Mučki zamagljivači ;)

Ako živite s roditeljima, a dovoljno ste odrasli da bi mogli živjeti sami, morate imati na umu da ste izloženi pravim roditeljskim manipulacijama i skrivanju po život važnih činjenica!

Gledajte ovako!

Kad dođete doma s posla ili fakulteta, sigurno s vrata vičete da ste gladni?

Ili još niste skinuli jaknu i izuli cipele, a iz kuhinje se ori:

-Jesi gladan?

Niste još udahnuli, a obrok je serviran!

Vi sjednete za stol i s užitkom smažete klopu, odete se potom istuširati i presvući u udobniju kućnu robu. Potom upalite tv, pogonite internet, pa pustite neku dobru glazbu i dok ste trepnuli, jedan od vaših mutikaša donosi tople palačinke s domaćim pekmezom od šljiva.

Tako se niže dan za danom, tjedan za tjednom i dok si rekao “keks”, sastavilo se nekoliko godina.

Vi ste frustrirani, jer još uvijek živite sa starcima, nemate svoju slobodu, stalno vam nešto popuju, naklimavaju se, dijele savjete koje niste tražili….uglavnom, idu na živce iako je neosporno da ih volite!

Oni su pak veseli kad vas ugledaju, uslužni i zabrinuti što puno radite ili učite. Vole vas za popizditi! Znate, oni ipak provode nad vama jedno teško zamagljivanje stvarnosti. Oni se smješkaju i mučki šute o cijelom nizu svakojakih čudesa, koja se dešavaju u križaljci svakodnevnog života.

Na svu sreću pa imate mene, koja sam s vama sasvim iskrena i zato ću ih sada bez grča na licu, raskrinkati!

Dakle, ono kad ste ujutro ustali i obukli čiste gaće, potkošulju, hlače, čarape, majicu- oni su poskrivećki prali, sušili i peglali vašu robu, a pritom potrošili struju, vodu, prašak i omekšivač, ali zavjerenički šute o tome.

Za onu klopu što vam blagoglagoljivo turnu pod nos, trebalo je kupiti povrće i meso, a iz vlastitih kuhinjskih resursa, koristili su sol, papar, brašno, crvenu papriku, toplu i hladnu vodu, rajngle, tavice…ma tisuću stvari, za samo jedan obrok!

Kad otvorite frižider, u njemu se ne hladi samo hrana, već i trud onoga tko je sve to pribavio i dovukao doma.

U ormaru ne leži samo vaša lova s kojom ste kupili odjeću, već lova i trud nekoga od ovih šutljivih manipulatora koji peru, suše i peglaju!

Da nisu platili struju, vi ne biste sada čitali ovo moje otkrivanje mračnih obiteljskih tajni!

Da nisu kupili prašak, omekšivač, platili struju, kupili štrik za veš i peglu- ne biste vi ujutro žmirećki pokupili čistu i mirisnu robu, pa se uguzili u nju i svježi zakoračili u nove radne pobjede.

Ti zamagljivači pukih životnih istina, bit će krivi za muke koje vas čekaju jednom kad ostanete sami.

Oni su krivi što vam nisu pričali o tome da se režije moraju plaćati cijeli život, svaki mjesec, svih godina, jer ako ti iskopčaju struju, zabadava si kupio tv, pećnicu, frižider, kuhalo za vodu i hranu.

Krivi su što nisu objasnili da ako si platio struju, a nisi platio telefon i internet, nećeš se dopisivati s frendicama niti igrati online igrice.

Ako si platio sve režije, kupio nekog mesa i malo povrća, to nije sve. Trebaš imati sol, papar, nož, kuhaču, neku posudu za kuhanje, tanjure….vidite i sami, uopće nije jednostavno!

To je prava pravcata križaljka, koju starci poskrivećki rješavaju sami, dok ste vi na fakultetu ili na poslu! Kad se vi uprizorite doma, oni se smješkaju i namjerno djeluju opušteno, kako vi ne biste posumnjali da oni zapravo vode dvostruki tajni život!

Znači, ako još uvijek živite sa starcima, obratite malo pažnju na njih. Vidjet ćete čiste hlače, svjetlo na hodniku, hladnu colu i tanjur tople juhe, iz nekog sasvim drugog kuta.

Poštara kojeg sretnete ujutro kad izađete iz kuće i koji se veselo smješka dok gura kuverte u vaš sandučić, također ćete gledati iz novog kuta!

Viktorija

Pišem jer mi je to najjeftinija psihoterapija, jer me veseli druženja s vama, jer mi je dosadno na semaforu ili u redu za blagajnu, jer me netko raspizdio kome sam morala ili htjela prešutjeti…pišem jer je to moj način da izrazim svoje mišljenje ili stavove, koji bi me žuljali da ne izađu iz mene. Ime Viktorija Herak izabrala sam iz ljubavi i poštovanja prema svojoj baki, to je bilo njeno ime. Bila je sitna, plaha i dobrodušna. Znam, reći ćete da ja sve to nisam, ali svejedno…jako sam je voljela i ona je obilježila moje djetinjstvo. Upravo zato što je njen život bio u velikoj mjeri težak i nepravedan, željela sam da njeno ime i dalje živi. Svakako zapamtite da je život lijep, da ljubav ne boli, da je smijeh ljekovit!

No Comments Yet

Comments are closed

Copyright 2022. Viktorija Herak

PRATI ME I NA…