Nešto slatko ;)

Kad ne znamo što bi, onda bi sigurno nešto slatko!

– Trebali bi smutiti nešto slatko!

– Poližite malo šećera. ?

– Maamaa….!!

– Što je?

– Neki kolač?

– Može!

– Napraviš?

– A ne, ne!

– A daaj!

I to je to! Uporno im ne uspijem odoljeti, pa se malo ušutim, samo dok im ne popusti pažnja i iskradem se u kuhinju.

Polako sam sipala 120 ml vode i 120 ml mlijeka, 10 dag maslaca, 1 žlicu šečera i malo soli, u mali rajnglicu i pustila da zakipi. Ukuhala sam unutra 15 dag mekog brašna i začinila 1 žlicom vanilije.

– Maama?

– Molim?

– Gdje si?

– Tuu…

– Šta radiš?

– Perem prozore! ?

– Sad po mraku??

– Sad me uhvatila inspiracija! ?

Dok se ona neidentificirana smjesa malo ohladila, oprala sam suđe. Dobro je da uvijek imate malo suđa za oprati, da ne stojite bezveze ko tulipan u kuhinji, dok vam se hladi smjesa. ?

Kad se ohladi, umiješajte 3 jaja, jedno po jedno.

Jaja moraju biti svježa, domaća i po mogućnosti od smirenih koka šetačica, u protivnom vam se neće smjesa, kod pećenja učetverostručiti! ?

Dakle, kad je tijesto spremno, nalik je na finu kremu od vanilije.

Utrpajte ju u slastičarsku vrečicu, pa istiskujte u vruće ulje. Pečeno je kad izgleda kao da je pečeno! ? Poslije uvaljajte u štaub šećer, pomiješan s cimetom.

Fino je za raspametiti se, a poseban okus daju ove male vrijedne ručice, koje su zaprašile cijelu kuhinju i sebe. Svejedno, vrijedilo je priuštiti joj veselje! ❤️?

www.viktorijaherak.com

Viktorija

Pišem jer mi je to najjeftinija psihoterapija, jer me veseli druženja s vama, jer mi je dosadno na semaforu ili u redu za blagajnu, jer me netko raspizdio kome sam morala ili htjela prešutjeti…pišem jer je to moj način da izrazim svoje mišljenje ili stavove, koji bi me žuljali da ne izađu iz mene. Ime Viktorija Herak izabrala sam iz ljubavi i poštovanja prema svojoj baki, to je bilo njeno ime. Bila je sitna, plaha i dobrodušna. Znam, reći ćete da ja sve to nisam, ali svejedno…jako sam je voljela i ona je obilježila moje djetinjstvo. Upravo zato što je njen život bio u velikoj mjeri težak i nepravedan, željela sam da njeno ime i dalje živi. Svakako zapamtite da je život lijep, da ljubav ne boli, da je smijeh ljekovit!

No Comments Yet

Comments are closed

Copyright 2022. Viktorija Herak

PRATI ME I NA…