Sretan Uskrs

Sretan Uskrs

Te virtualne, općenite, šture i hladne čestitke za široke mase!Ne samo vaše nego i moje! Izgubile su smisao i toplinu, cilj im je dvojben, a namjera tričava. Postalo je vrlo pozerski!

Ustaneš ujutro i objesiš čestitku uz prvu kavu, pa se pika kao ispunila sam građansku dužnost.
Nije mi dobro tako!
Ne sviđa mi se!

Prvo nismo imali niti onaj zemljani telefon, pa smo se obilazili i čestitali blagdane. Čvrsto smo se zagrlili i cmoknuli u oba obraza!

Onda smo se otelefonili i pomodno se nazivali da čestitamo, a živjeli u istoj ulici. Kasnije je sms postao fora i tu smo već polako usrali motku. Do sada smo “napredovali” do toga da više i ne odgovaramo jedni drugima na čestitke, nego si nalijepimo na zid, pa neka čita tko hoće, bitno da sam ja čestitala! Sranje!
Udaljavamo se jedni od drugih, gubimo ljudsku toplinu, distancirani smo, nezainteresirani, formalno ispravni, ali zapravo ne….nije mi danas dobro od svega toga, no možda je samo to što sam ostarjela, pa sam omekanila. 😝
Svima skupa, nek vas prati zdravlje i ljubav u svakom kutku svijeta, gdje got da danas slavite! 😘

Viktorija

Pišem jer mi je to najjeftinija psihoterapija, jer me veseli druženja s vama, jer mi je dosadno na semaforu ili u redu za blagajnu, jer me netko raspizdio kome sam morala ili htjela prešutjeti…pišem jer je to moj način da izrazim svoje mišljenje ili stavove, koji bi me žuljali da ne izađu iz mene. Ime Viktorija Herak izabrala sam iz ljubavi i poštovanja prema svojoj baki, to je bilo njeno ime. Bila je sitna, plaha i dobrodušna. Znam, reći ćete da ja sve to nisam, ali svejedno…jako sam je voljela i ona je obilježila moje djetinjstvo. Upravo zato što je njen život bio u velikoj mjeri težak i nepravedan, željela sam da njeno ime i dalje živi. Svakako zapamtite da je život lijep, da ljubav ne boli, da je smijeh ljekovit!

No Comments Yet

Comments are closed

Copyright 2022. Viktorija Herak

PRATI ME I NA…