Najviše šerate :)

Arhiva

Ljudi, provjerite da li vaši potomci znaju da moramo platiti račun za struju, potrošenu vodu, telefon, internet, odvoz smeća, komunalnu naknadu i ostale troškove života!?

Stvarno provjerite, upute o tome kako trebamo živjeti i savjete kako da tapkamo, cvrčimo i zujimo, ne govore da se mora raditi, nitko ne spominje da se moraš pobrinuti da platiš račune i da se hrana koju jedeš kupuje za novac koji moraš zaraditi!

Svako malo čujem neko ljudsko mladunče kako samouvjereno i elokventno tumači da jede samo zdravu hranu po rasporedu koji preporučuje guru za ishranu i pije isključivo vodu koja je napunjena energijom šamana iz Perua! 😖

Novac koji je potreban za sve to- ne spominje! 😑

O novcu nije pristojno pričati!

O tome kako platiti sve to što zaslužujemo, trebamo, želimo i moramo imati, nekako nije pristojno pričati!

Nije više sex tabu tema, sada su radne navike i novac tabu!

Mladi u naponu snage sjede po kafićima i razglabaju o svojim planovima:

– Najbolje ti je kupiti skup i kvalitetan auto!

– Ja ću si kupiti 2-3 vile, pa ću ih rentati! To je odličan posao jer ništa ne radiš, a imaš sve!

– Udat ću se i unaprijed kažem da nemam namjeru raditi!

– Ne mogu ustajati tako rano i ići tamo negdje gdje će me netko maltretirati za par novčića!

Da bome! Rad je tlaka, a trošenje ide kao podmazano?!

Od tih izvrnutih svjetonazorskih sranja, past će u depresiju već do dvadeset i pete kad shvate da lova ne pada s neba, pa će dalje sjediti u svom brlogu i slušati seminare o oporavku života!

Mater će zdvojno tražiti opravdanje za ljenčinu koja na pragu tridesete još uvijek ne zna gdje stoji vodomjer i čemu služi!

Svi pričaju što zaslužuju, što moraju imati ili što im se mora omogućiti, ali nitko ne spominje novac s kojim se plaćaju želje i prohtjevi!

Razne čudaci pričaju kako da si pročistiš misli, kako da vizualiziraš želje i kako da nacvrčiš obilje- nitko niti slova o tome kako da se primiš posla i zaradiš si za život?!

Samo primitivne seljačine prvo rade, pa onda uživaju! Ostali su moderni i oni se klone posla!

Urbani su, osviješteni, klone se stresa, ne podnose da im se cijedi znoj niz lice, čim ustanu već im treba sat vremena da se poslože uz nježne zvuke lutnje, do ručka zuje,

poslije ručka grgljaju,

poslije grgljanja vizualiziraju leptirova krila na povjetarcu s mirisom lavande, onda sat, dva preslušavaju savjete o životu,

savjete o sexu,

savjete o međuljudskim odnosima, savjete o roditeljstvu,

savjete o kutu pod kojim treba stajati u odnosu na sunce,

savjete o tome kako podići cice,

kako pristupiti curi

i savjete o tome koliko se puta treba trepnuti u minuti na kvadrat, pa da ti u krilo padne savršena osoba, sa savršenom ljubavi koja diše skroz plitko da te ne uznemiri!

To što zapravo ne žive, ne vole, nemaju prijatelje, ne stvaraju djecu, ne izlaze na svjetlo dana, ne njeguju odnose s obitelji, ne sexaju se, ne idu raditi, ne znaju se ponašati u stvarnom svijetu- to nije bitno!

Bitno je da revno slušaju savjete o svemu tome od ljudi koji također sve to ne rade!

Molim vas pričajte sa svojom odraslom djecom! Uputite ih gdje stoji sat koji mjeri potrošnju struje, koliko košta pristup internetu, recite im koliko košta jedno pile, litra mlijeka, jedan avokado, brakorazvodna parnica, registracija auta….pričajte s njima uz nedjeljni ručak o stvarnim životnim temama, o životnim radostima koje ste iskusili, o tome kako ste upoznali njihovu mamu ili zašto ste poželjeli imati djecu!

Pričajte sa svojom djecom, zezajte se s njima, smijte se zajedno, zagrlite ih ponekad, poljubite ih, zamolite ih da vam pomognu oko ručka….PRIČAJTE IM VI O ŽIVOTU, jer ako će slušati ljude koji pričaju o životu koji ni sami ne žive, odosmo svi skupa u tri lijepe materine!

Facebook Comments

One thought on “Provjerite!

Comments are closed.

Next Post

Poduzetnici i gazdiranje

Sri srp 24 , 2019
Radi samo ono što voliš, samo ono što te čini sretnim, samo ono što ti ne izaziva stres, samo ono čemu se veseliš i nemoj […]

Možda vam se svidi...

error: Content is protected !!