Nemojte!

Nemojte suditi silovatelju, jer ne znate sve detalje! Možda ga je izazivala?! Da nije htjela da ju siluje, jače bi se branila!Nemojte o predsjednici, ona je naša! Narodska žena, lijepa, domoljub i pravi prijatelj! Što nam više treba?!Nemojte braniti učitelje, jer nije njima najgore! Svima nam je teško, pa šutimo! Oni ionako samo ljenčare cijelo ljeto i žive na našoj grbači!Nemojte o Severini, jer si je sama kriva! Šta se uopće petljala s njim?! Sad joj evo!Nemojte o socijalnim radnicima! Oni su u globalu stručni i realni, dobronamjerni i nadasve empatični. Tih nekoliko kukolja koje optužuje tisuće žena i bar duplo toliko djece, samo su statistička pogreška, sagledana iz kuta neukosti i umjetno izazvane loše percepcije! Socijalni radnici se zalažu da se glumice drže glume, a ženice da malo stisnu zube i ne cendraju!Nemojte se petljati u odluke suda, jer ne znate sve detalje! Ubojice, zlikovci, kriminalci, zlostavljači i njima srodni poluproizvodi, znaju detalje i zato se ne petljajte između suda i njih. Dogovorit će se oni već! Nitko nije kriv ako ga pogodi sinkopa, a svakome se može dogoditi da nehotice razvali umivaonik s nečijom glavom! Kao da vi ne bi pomogli svom prijatelju?! I preCjednica je čak rekla da bi!Nemojte procjenjivati rad ministara, jer su zapravo zeznuli oni prije njih!
Krivi su i oni budući i oni prošli, a svi znamo da sadašnji ne snose nikakvu odgovornost za ništa! Da su bolji, ne bi valjali, a uvijek ima gorih!Nemojte o poganim popovima, njih će već stići božja kazna! Njihovi grijesi nisu vaša stvar, niti vaša briga! Ako zataškaju koje silovanje, to je božja volja! Ako su napastovali vaše dijete, vi ćete u pakao! Pomolite se i kuš!Nemojte o zabrani abortusa, jer ste onda jalova ubojica malih Hrvata! Pih, glupa feministica! Ako vam siluju kćer, neka rodi!
Ako se utvrdi da se plod ne razvija dobro, da će se roditi s teškim retardacijama, da neće biti sposobno za život i uz to će teško patiti i trpjeti- nema veze, neka se svejedno rodi i neka pati! Božja volja je to, rekoše oni kojima je lako s tuđim po plotu lupati!Nemojte o obiteljskom nasilju, jer se to vas ne tiče! Neka si to svatko sam riješi u svoja 4 zida! Prebio ju je? Shit happens! Drugi put neka začepi na vrijeme, pa neće dobiti batina!Ne gurajte nos tamo gdje mu nije mjesto!
Domoljubi vole domoljubne stranke, pa ako vi ne volite, onda ste mrzitelj svega hrvatskoga! Sigurno vam je deda bio komunista, a tetak u četnicima, baka možda lokalna kurva, a tetka s mamine strane, obična štraca!
Gdje ste bili ‘91??
Tiho!!
Odmah da ste zašutjeli!!

Viktorija

Pišem jer mi je to najjeftinija psihoterapija, jer me veseli druženja s vama, jer mi je dosadno na semaforu ili u redu za blagajnu, jer me netko raspizdio kome sam morala ili htjela prešutjeti…pišem jer je to moj način da izrazim svoje mišljenje ili stavove, koji bi me žuljali da ne izađu iz mene. Ime Viktorija Herak izabrala sam iz ljubavi i poštovanja prema svojoj baki, to je bilo njeno ime. Bila je sitna, plaha i dobrodušna. Znam, reći ćete da ja sve to nisam, ali svejedno…jako sam je voljela i ona je obilježila moje djetinjstvo. Upravo zato što je njen život bio u velikoj mjeri težak i nepravedan, željela sam da njeno ime i dalje živi. Svakako zapamtite da je život lijep, da ljubav ne boli, da je smijeh ljekovit!

No Comments Yet

Comments are closed

Copyright 2022. Viktorija Herak

PRATI ME I NA…