Dragi Tikvane

fall-1179304_1920

Sve dolje navedeno si trebao naučiti još u vrtiću, ali ako si se provukao ili kupio diplomu vrtića, evo ja napisah da ti bude lakše zbrojiti dva i dva.

Dobro, može se to i digitronom, ali rezultat je previše štur za tvoj nivo umne zrelosti i sposobnosti čitanja između redova. Zato, pomno čitaj!

1. Samodopadnost nije vrlina! To ti je opasna i velika mana zbog koje sada sjediš sam u svom stanu i njeguješ svoj lik i djelo- sam! Pretjerana samodopadnost je i jedan od glavnih razloga što sam pereš svoje gače i što se jebeš sa sparivanjem čarapa nedjeljom na večer, umjesto da s ostalima, manje samodopadnim frajerima komentiraš komade na šetnici dok tvoja draga sparuje tvoje čarape s osmjehom na licu i sjajem u očima.

2. Kad se napiješ, nisi „se malo proveselio“- nego si se usvinjio! Odvratno smrdiš, pričaš gluposti i radiš nered oko sebe. Ako si još i sklon riganju, onda budi siguran da se i njoj povraća bar sljedećih mjesec dana, kad god joj priđeš na bliže od 3 metra. Ako ti to još nije rekla, to samo znači da je fino odgojena, a ti budi sretan što je takva jer od onoga što bi ti mogla reći, zauvijek bi ti bilo muka od tebe samoga. Imaj na umu, kad se sljedeći put poželiš iz uglađenog gospodina pretvoriti u pijanog majmuna, da smrad ustajalog alkohola smanjuje mogućnost da u dogledno vrijeme dobiješ jestiv ručak, da u ormaru nađeš ispeglane košulje i da bude nekog, bar osrednjeg seksa. Nije to zato što ti se ona osvećuje, već zato što taj iskuhani i proključali alkohol bazdi iz tebe danima, što imaš odvratni stakleni pogled i što ti nekontrolirano cure sline iz gubice, pa joj se gadi svaka pomisao da bude s tobom na istoj planeti. Uz sve to, još i pričaš gluposti ili si svadljiv? Imaj razumijevanja i pusti da joj iščeznu te slike iz memorije! Ako ne ločeš previše često, zaboravit će prije, ali ako to često ponavljaš onda budi spreman da jedno od sljedećih pijanstava odradiš kao razvedeni vremešni seronja. I da, alkohol nije zabranjen, samo je zabranjeno biti seljačina! Gospodin zna koliko treba popiti da se ne oduzme, zna uživati u čaši finog vina i nikad si neće dozvoliti da se napije kad je u društvu sa svojom dragom. Jednako tako neće sjesti za volan pod utjecajem alkohola i tako riskirati njezin život ili živote ostalih ljudi u prometu. Neće vjeruj mi, nikad sebi dozvoliti da ju vozi pijan u autu i da se ona pritom boji, neće biti prema njoj neuljudan ili vulgaran i neće dozvoliti da sramoti sebe ili nju u društvu. Ti vidi sad jesi seronja ili gospodin. Ako nisam bila dovoljno jasna, ispod teksta ti je moja mail adresa, slobodno se javi, pojasnit ću ti.

3. Ako si od onih što ostavlja iza sebe nered za stolom ili u kupaonici, znaj da si neotesani seronja kojeg trpi samo zato što misli da su svi muškarci takvi. Pazi! Ako koristi internet, saznat će da nisu, pa ćeš otperjati s prvim sljedećim vjetrom iz njezinog života. Spas ti je jedino da je držiš u informativnoj blokadi, ali mislim da netko poput tebe nije dovoljno pametan za to. Povuci stolicu do stola dok jedeš, pospremi tanjur za sobom, stavi čašu iz koje si pio u sudoper- ne boj se! To su jednostavne radnje, koje bez posljedica za zdravlje obavljaju muška djeca, već u vrtiću. Ne izaziva to muskulfiber niti seksualnu disfunkciju, vjeruj mi! Od svojih smrdljivih čarapa ne moraš formirati lopticu, jer ona nije rukometni virtuoz. Da si zericu više kulturan, shvatio bi da raspakiravanje tvojih smrdljivih čarapa njoj nije seksi, niti joj taj smrad djeluje romantično. Dovoljno je da svoje smrdljive čarape, okrenute na pravu stranu odložiš u posudu s prljavim vešom. Rekoh, u posudu s PRLJAVIM vešom!

4. Ako u svakom društvu nađeš način da se zajebavaš na njezin račun ili rado prepričavaš situacije iz vašeg braka, rugajući joj se- znaj da je ne boli glava kad odluči ostati doma, umjesto da ide s tobom kod prijatelja na druženje. Ona te odjebala zato što si neotesani papak koji nije dovoljno duhovit da zabavi društvo, pa se pokušava šlepati na njen račun. To je ljuti i vrijeđa! Isto je stavi u informativnu blokadu, jer kad shvati da ima i kulturnijih muškaraca od tebe, slijedi ti ono pod točkom 1.

5. Ako dopuštaš da ti ona čisti auto od snijega zimi ili vuče gajbe s pivom i vodom ljeti, dok si ti zanašaš jaja na sofici, e tek si tad definitivno seronja i beskičmenjak. Sramota si za svakog muškarca i jadnik. Brzo pogledaj u svoje gaće, jer možda tamo nisu jaja, kao što tvrdiš?! Kažeš da si se naradio? Rano si ustao? Ti radiš neke druge stvari koje ona ne radi? Hej!? Bolje šuti i srami se! Dobro bi bilo da nađeš nekog odmornog frajera da se poseksa s njom umjesto tebe, da se ti ne mučiš, jado jedan! Tebe su sigurno zajebali kad su ti rekli da to što nosiš među nogama, govori da si muško! Nisi, ne! Ako ona tegli i odleđuje ti zimi auto, ona voli papčinu, a ti si mamina maza. Žao mi je ako sam gruba, ali tako stoje stvari. Sljedeći put kad se budete seksali, neka ona bude gore da ti ne nateknu ruke dok se oslanjaš. Uf!

6. Ajde priznaj, jesi kad žicao lovu za pivo od nje? No? Mooolim? Jesi, ha?! Idi pred ogledalo i pogledaj se, vidjet ćeš hrpu jada. Nekog polutipa koji nema kičmu, sfrkanog jadnička koji nema srama niti samopoštovanja. Nek ti je zakonita žena, ali da si ti muškarac bilo bi te sramota da žicaš lovu od nje, a budući da te nije sram, skloni se dok mi se nije digao želudac! Ako mi još kažeš da ne radiš, onda jebiga! Idem baciti laptop u smeće i neću više trošiti vrijeme na tebe! Nema ti spasa! Ako ona tebe financira, onda nisi muško, a budući da nisi ni žena, ni ne znam s kim pričam. Ti si neka nova vrsta urbanog nametnika koji se tek pojavio, jer muškarci su od vajkada radili. To je bilo osnovno i zlatno pravilo koje niti jedan muškarac nikad nije prekršio. Tko si ti uopće?!

7. Smatraš da je odgoj vaše zajedničke djece, samo njena dužnost, pa se ne pačaš u to, niti sudjeluješ? Pa druškane, ako si se pronašao pod prethodnim točkama, moram ti reći da sam napokon zadovoljna tobom. Ispravno si odlučio! Ne petljaj se i ne sudjeluj, jer je šteta da djeca pokupe tvoj svjetonazor ili ne daj bože način ponašanja. Svakako se, što možeš više uzdrži iznošenja svojih iščašenih postavki. Sumnjam da ćeš moći, jer tipovi kao ti kronično boluju od potrebe da prosipaju svoje budalaštine što češće i u svim prilikama, ali navijam za tebe i nadam se za dobrobit djece, da ćeš uspjeti.

8. Ako si se locirao u tri i više točaka, nemam ti više ništa za reći. Ti si propali slučaj i nema ti pomoći. Najbolje ti je da ugasiš internet, odvučeš se u krevet i pokriješ se po ušima ili možeš zajedno sa mnom moliti boga da tipovi poput tebe izumru što prije.

9. Ako se nisi locirao u niti jednoj točki, onda druškane možeš ponosno nositi titulu „muškarac“ ! Da, samo „muškarac“, jer za „pravi muškarac“ ili „gospodin“, moramo ipak još malo popričati.

Napomena autorice: Dok sam ovo pisala, nije stradao niti jedan muškarac, a svaka sličnost sa stvarnim likovima je sasvim nenamjerna.

Oprostite na grubim riječima, ali neke se stvari ne mogu lijepo zapakirati. Bljuvanje, izložba smrdljivih čarapa, ljenčarenje, nebriga za djecu….još sam i bila fina! I ne, ne postoji žena kojoj su te stvari simpatične i seksi! Vjerujte mi, ne postoji!

Viktorija Herak / Izvor: APortal
Viktorija

Pišem jer mi je to najjeftinija psihoterapija, jer me veseli druženja s vama, jer mi je dosadno na semaforu ili u redu za blagajnu, jer me netko raspizdio kome sam morala ili htjela prešutjeti…pišem jer je to moj način da izrazim svoje mišljenje ili stavove, koji bi me žuljali da ne izađu iz mene. Ime Viktorija Herak izabrala sam iz ljubavi i poštovanja prema svojoj baki, to je bilo njeno ime. Bila je sitna, plaha i dobrodušna. Znam, reći ćete da ja sve to nisam, ali svejedno…jako sam je voljela i ona je obilježila moje djetinjstvo. Upravo zato što je njen život bio u velikoj mjeri težak i nepravedan, željela sam da njeno ime i dalje živi. Svakako zapamtite da je život lijep, da ljubav ne boli, da je smijeh ljekovit!

No Comments Yet

Comments are closed

Copyright 2022. Viktorija Herak

PRATI ME I NA…