Skuhaj mu grah!

Sutra vam je Valentinovo, pa ako još niste izvukli one čudne rečenice koje svake godine šaljete u svijet kao dokaz da ste savršen par, koji se voli sve dane u godini, poklanja si čokolade za dobro jutro i cvijeće za dobar dan, razumije se s večeri, podržava i beskrajno voli s jutra, uvijek i stalno- izvucite ih, krajnje vam je vrijeme!

Već od ponoći možete početi s njima trljati noseve onima koji se svake godine iznova uzjebu oko tog praznika ljubavi.

Meni se isto sviđa Valentinovo! Taj dan ispravim neke tekuće grijehe ili dozvolim njemu da se iskupi za neke svoje, jer mi smo od onih koji se ne vole svaki dan. Često se ne razumijemo, vrlo često bi ja šumom, on baš hoće drumom, sporadično si stanemo na žuljeve, natrljamo jedan drugome ego, tu i tamo podmećemo klipove i ja njemu i on meni, povremeno si idemo na živce, reagiramo na različite načine, volimo različite ljude i gladni smo u različito vrijeme.

Znam da vam to liči na bojno polje, a ne na brak pun plutajućih mekanih srdaca obavijenih lancima beskonačnih poljubaca, bezrezervne cjelodnevne podrške i svih roza rekvizita koji su navodno neophodni za brak o kojem maštate, ali ja sam se samo udala, nisam se priključila sekti.

Neću da me voli, tetoši i razumije- svake minute, svakog dana. Neću da hoda za mnom i stalno mi ponavlja da me podržava, da mu nedostajem, da me drži za ruku dok prelazim cestu, da mi šalje Vibere sa srcima, WhatsAppove sa zagrljajima ili mailove podrške prije nego kanim kihnuti.

Pa tko normalan bi to mogao ili htio trpjeti, ili tko pri zdravoj pameti bi želio imati pored sebe nekoga kome je sve to potrebno?
Valentinovo je dan rođen za peglanje i poravnavanje nabora u odnosima.
Kupi joj cvijet, neće te to ubiti! Kupi mu bocu motornog ulja, neš’ ti investicije!
Uberi joj maslačke ili tratinčice (a, što možemo ako ih nema u veljači?!), skuhaj mu grah čušpajz koji toliko voli, nacrtaj joj srce na šofer šajbi, ostavi mu pusu na ogledalu (s onim ružom koji ti je kupio za Božić i fulao boju za 30 nijansi) ili budite oboje samo normalni. Ne morate raditi nikakve spektakularne i neponovljive stvari, jednostavno budite normalni!
Prestanite glumatati i Valentinovo će vam se odmah pretvoriti u jedan fora dan u dosadnoj, sivoj i memljivoj veljači!

Viktorija

Pišem jer mi je to najjeftinija psihoterapija, jer me veseli druženja s vama, jer mi je dosadno na semaforu ili u redu za blagajnu, jer me netko raspizdio kome sam morala ili htjela prešutjeti…pišem jer je to moj način da izrazim svoje mišljenje ili stavove, koji bi me žuljali da ne izađu iz mene. Ime Viktorija Herak izabrala sam iz ljubavi i poštovanja prema svojoj baki, to je bilo njeno ime. Bila je sitna, plaha i dobrodušna. Znam, reći ćete da ja sve to nisam, ali svejedno…jako sam je voljela i ona je obilježila moje djetinjstvo. Upravo zato što je njen život bio u velikoj mjeri težak i nepravedan, željela sam da njeno ime i dalje živi. Svakako zapamtite da je život lijep, da ljubav ne boli, da je smijeh ljekovit!

No Comments Yet

Comments are closed

Copyright 2022. Viktorija Herak

PRATI ME I NA…