Subotom oko 2

Prije par dana kupila sam domaće kukuruzno brašno, pa da se ne ucrva….. žganci. ?

Prije tjedan dana posadila sam nekoliko režnjeva proklijalih češnjaka, da vidim što će biti od njih. Sad nakon tjedan dana, prijetili su da će probiti gornju deku …..zato sam posula žgance mladim češnjakom. ?

Piletina je već bila u marinadi….zato piletina “na naglo”.?

A onda se nekako podrazumijevalo da piletina dođe na žgance. No, u sredini tanjura je bila rupa, a u špajzi je bilo dosta crvenog luka. Narezala sam na krupnije komade tri glavice i na dvije-tri minute sam ih spustila tamo gdje sam pekla piletinu. ?

Subotnji ručak je najčešće neko jelo napravljeno “u hodu”. Sad čekam da se netko od mojih zezne i pita: – Tko će kavu? E, taj sretnik će pospremati kuhinju, da ne prodaje zjake dok čeka da mu zakipi voda. ?

Pazite gdje kupujete namirnice i kako ih pripremate, jer to je važno. ?

Viktorija

Pišem jer mi je to najjeftinija psihoterapija, jer me veseli druženja s vama, jer mi je dosadno na semaforu ili u redu za blagajnu, jer me netko raspizdio kome sam morala ili htjela prešutjeti…pišem jer je to moj način da izrazim svoje mišljenje ili stavove, koji bi me žuljali da ne izađu iz mene. Ime Viktorija Herak izabrala sam iz ljubavi i poštovanja prema svojoj baki, to je bilo njeno ime. Bila je sitna, plaha i dobrodušna. Znam, reći ćete da ja sve to nisam, ali svejedno…jako sam je voljela i ona je obilježila moje djetinjstvo. Upravo zato što je njen život bio u velikoj mjeri težak i nepravedan, željela sam da njeno ime i dalje živi. Svakako zapamtite da je život lijep, da ljubav ne boli, da je smijeh ljekovit!

No Comments Yet

Comments are closed

Copyright 2022. Viktorija Herak

PRATI ME I NA…