Radno ljenčarenje

Izležavam se na svom oblaku i kradem bogu sate. Dan za drijemanje i ljenčarenje, ujedno dobra prilika za očistiti misli, pobacati nepotrebna sjećanja, nesuvisle čestitke, lažne osmjehe i zvučne izjave koje ničemu ne služe, a čovjeka uplaše.


Zamislite, kao ništa ne radim, a preznojim se od posla jer čistim, provjetravam i preslagujem- u tajnosti.
Unutar sebe.
U svojoj galaksiji.
Ne, ne možete ući tamo.
Tamo su ključevi od moje duše i prolaz koji vodi do srca. Moja duša i moje srce samo su moji i nikad nećete doći do njih.
Tamo nitko nema pristup.
Nitko, osim mene.
Ne mogu stalno biti na oprezu i paziti da mi netko ne ukrade srce ili da me ubode u dušu.
Ovako sam sigurna od neovlaštenih upada.
Kad želim nekoga u srcu, jednostavno ga tamo stavim i čuvam.
Ne šaljem obavijest o tome i ne komentiram.
Samo čuvam.
Imam u srcu puno predivnih ljudi koji nemaju pojma da se tamo nalaze.
Što mislite u koliko srca vas čuvaju, a da nemate pojma o tome?
Imam i onih nekoliko manje divnih, koje tamo čuvam zbog svojih slabosti ili dišpeta prema sebi samoj. Dobro se osjećam s tom kombinacijom u srcu.
A duša?!
Dušu mi često ukradu, ali ja je uvijek uspijem brzo vratiti!
Bude nekad teško i izgleda na trenutke nemoguće, ali do sada sam uvijek uspjela i zato je dobro čuvam. Začudo, ali učim na svojim greškama.
Kakva je situacija u vašem srcu?
A duša? Imate li svoju dušu u svom vlasništvu?

Viktorija

Pišem jer mi je to najjeftinija psihoterapija, jer me veseli druženja s vama, jer mi je dosadno na semaforu ili u redu za blagajnu, jer me netko raspizdio kome sam morala ili htjela prešutjeti…pišem jer je to moj način da izrazim svoje mišljenje ili stavove, koji bi me žuljali da ne izađu iz mene. Ime Viktorija Herak izabrala sam iz ljubavi i poštovanja prema svojoj baki, to je bilo njeno ime. Bila je sitna, plaha i dobrodušna. Znam, reći ćete da ja sve to nisam, ali svejedno…jako sam je voljela i ona je obilježila moje djetinjstvo. Upravo zato što je njen život bio u velikoj mjeri težak i nepravedan, željela sam da njeno ime i dalje živi. Svakako zapamtite da je život lijep, da ljubav ne boli, da je smijeh ljekovit!

No Comments Yet

Comments are closed

Copyright 2022. Viktorija Herak

PRATI ME I NA…