Termo labilni odstupite!

Napomena: Termo labilne osobe neka preskoče ovaj tekst, jer bi im mogla navrijeti krv u obraze i izazvati tahikardiju. ?
Vi ostali, čitate na vlastitu odgovornost! ?
Dage dame i vrlo poštovana gospodo, sve je otišlo u peršun!
Ne da se više s vama na kraj!?
Te vam je zima, pa vam je vruće, onda vam je propuh, a treba vam zraka.
Nikako da ustanovimo bi li piškili ili bi kakali?! ?
Niste se rodile da bi nekome kuhale, no i same nekog boga jedete, samo ne kuhate.
Kako?! Netko ipak sprema to od čega živite!
Vaše mame kuhaju za vas? Još uvijek?? Jebiga! ?
Pod providnom izlikom da mama kuha najbolje, da ste umorne, da niste stigle od silne zaposlenosti, da ne znate tako fino skuhati kao mama?
Jebemu, kako ste to zamislile?!?
Ako ništa drugo, mame će jednom otići u vječna lovišta odmoriti dušu od vas, a što ćete tada??
Hoćete s 50 godina naučiti kuhati preko YouTubea ili će vam klopa iz kioska biti vrh kulinarstva??
Ne čini vam se da to prenemaganje nije pametno, a nije baš niti pošteno??
Mame su vam nekad brisale usrano dupe, poslije ste naučile to raditi same. ?Hranjenje spada u zadovoljavanje osnovnih životnih potreba, kao i spavanje.
Ne čini vam se da u onom trenutku kad ste prestali spavati u maminom krevetu i u svoj krevet poželjele dovesti muškarca, da je to bio trenutak kad ste trebale naučiti još ponešto o životu, obavezama, pravilima i odgovornostima?! ?
Želite muškarca iz snova, ali nije vam palo na pamet da muškarac iz snova želi ženu iz snova? On će htjeti jesti, živjeti u urednom prostoru, nositi čistu odjeću i imati pored sebe ženu koja mu je ravnopravan partner.
Ne, ne..krivo ste zaključile!
Ne treba njemu netko tko može sam izgraditi kuću ili se napiti zajedno s njim.
Treba mu netko tko će činiti s njim životni mozaik, nadopunjavati se, podržavati, pomoći, osmisliti, uskočiti, odraditi svoj dio…treba mu odrasla uravnotežena osoba koja razumije svoju ulogu najprije u svom životu, a onda i u njegovom. ?
Njoj pak treba muškarac koji je odgovoran, uporan, mudar, nježan, pažljiv, usmjeren, snalažljiv i odgovoran prema sebi, njoj, djeci, poslu i životu.?
Jednostavno je, zar ne??
E, da!
Vi mamice, mame, mamite, duše, anđeli i ostala nenadjebiva stvorenja, pretjerale ste jer se trpate svugdje kao šav od gaća!
Kćeri i sinovi su vam već toliko stari da kalkuliraju o mirovini, a vi još njegujete svoj osobni ego, pa uživate u tome što vas vaša ostarjela dječica trebaju. ?
U toj usranoj postavci o trebanju, napravile ste sranje i sebi i njima. Mogle ste izabrati da budete ponosne što ste odgojile sposobne i mudre ljude, umjesto da se hvatate na ponos što vas još uvijek trebaju. Nađite si život i vratite njima njihov! ?
Sad je već i vama i njima trebalo biti jasno da ste odgojile obične ljenguze koje nisu u stanju ispeći dva jajeta na oko, pa zbog toga haraju boleštine kod ljudi u najproduktivnijoj životnoj dobi, a i kod njihove djece.
Klinci su puni alergija, pretili ili neuhranjeni, blijedi, pahuljasti i intolerantni na boga i vraga.
Niste shvatile da je mic po mic sve otišlo k vragu?
Vaše princeze se nisu školovale da bi nekome prale robu, a On je točno stvoren da bi bio lijep, zabavan, drag, financijski stabilan, uljudan, pažljiv, nježan, da bi beskrajno volio i vašu kćer i vas?
On vapi za time da si nađe nedoraslu lijenčinu koja je zastala u razvoju kad je naučila hodati i piškiti u wc?? Njemu je životni san naći lijepu princezu za koju će raditi, brinuti o njoj, kuhati joj, prati joj gaće, pospremati za njom i biti njen vitez?
On treba biti duplo savršen, da bi Ona mogla biti duplo nesposobna za sve osim za treptanje okicama?
Ona pak sve čini da nađe momčića koji će joj usisavati tepihiće, držati dijete dok ga hrani, presvlačiti posteljinu i držati je za dupe da joj bude moralna potpora dok stavlja veš u perilicu! ?
Oboma je super ok da razmjenjuju recenzije o laku za nokte koji učvršćuje i hrani i muške i ženske noktiće, a i da se brinu o tome da oboje otkriju kremicu protiv podočnjaka.?
To sve skupa vam je usrana politika, a rezultati su vidljivi golim okom.
Društveno smo se srozali, jer donosimo nova pravila sa starim resursima. Sklapamo brakove kao tradicionalan oblik suživota, ali želimo to na nov način. Uz to smo komotni, okrenuti sebi, puni samosažaljenja i šupljih opravdanja za svoju neučinkovitost, a u vječitoj potrazi za svojim pravima.
Imamo sva moguća prava i još pride pravo da imamo pravo, da si organiziramo život kako želimo.
Ispada da smo fino sve skupa odveli u 3pm! ?
To sve više nalikuje na onu sexy situaciju:
– Može, ali nemoj da mi uđe!
Žene su prije bile potlačene?
Jesu, no i danas su, ali na moderan način i to one koje su odabrale da ih se tlači. Nekad ju je tlačio muž, a danas ju tlače i društvene postavke i muž, prijateljice, poslodavci, politka, besparica i bolesti.
Matematički gledano, lakše je kad te tlači jedan tlačitelj, nego više njih. S mužem tlačiteljem se moglo na kraj, s društvenim normama koje nas tlače teže je izaći na zelenu granu.
Zato danas čučimo napirlitane, uređene, moderne i samouvjerene- na rozim granama i mantramo da smo samosvjesne i nenadjebive, ali smo gladne jer „znaš, ja ne kuham!“, djeca su nam boležljiva jer „znaš, on je tako osjetljiv“, muževi vrludaju okolo izmanikirani i nauljenih glava, pomalo štrkljavi i vrlo samodopadni.
Napeto čekamo da dobiju menstruaciju, pa da smo 1:1! ??
– Znaš, on meni sve pomaže! Kuha i pere, kupa dijete, pegla veš i riba kupaonu.
– Bolesna si?
– Ne, zašto?
– Pa kad ti sve pomaže…
– Pa ne mogu sve sama! On isto tu spava i jede, dijete je isto njegovo..
– Pa da….a lova? Kako ide s lovom?
– Hm…plaće su male, neredovite…teško je…
– A da on tebi prestane pomagati, pa da se primi nekog posla koji donosi više love? Bit će manje doma, ti ćeš morati „sve sama“, ali bit će financijski lakše. Što kažeš?
– A ne! Meni treba vrijeme za mene, trebam se odmoriti od posla i djece, ne mogu to sve sama, a i neću! Skupa smo u tome.
– Koliko se meni čini skupa ste u govnima!
I tako…uglavnom sranje u koloru! ?
Prije si jeo što si dobio, obukao ono što ti je mater pripremila, a igračke dobio pod bor i za rođendan.
Igrao si se vani s drugim klincima i bio si zdrav, jak, otporan i žilav.
Brzo si naučio da se pravila moraju poštovati, da se ne smije biti podao i da se roditelje mora slušati. ?
Poslije si odrastao u osobu koja je imala radne navike, poštovala pravila, hvatala se u koštac s preprekama i uvažavala ljude oko sebe. ??
Kad smo se oženili, imali smo slične postavke, pa smo se bolje razumjeli.
Ona je znala da treba ici na posao, brinuti o kući i djeci. ?
On je bio pripremljen za život i znao je da mora ici raditi i pobrinuti se da zaradi za zivot. ?
Ona je poslije posla kuhala i čuvala klince, on je radio prekovremeno ili u fušu.
Na večer je kuća bila čista, djeca sita i umorna, njih dvoje također umorni, ali spremni razgovarati, smijati se, planirati, sexati se i paziti jedno drugo. ?
Idilična sam??
Ne, nisam! ?
Tako otprilike smo svi nekad živjeli i bili smo zdravi i nasmijani, radili smo, družili smo se, stvarali i ODGAJALI djecu koja su poslije opet bila ZDRAVA i s ispravnim postavkama u glavi.
U nekom trenu, neka budala je sve izokrenula naopačke!
Sad pucajte!
Znam da ćete biti nezadovoljni mojim konzervativnim gledanjem na život, ali prestara sam da se mijenjam, a i dobro mi je ovako! ?
Viktorija

Pišem jer mi je to najjeftinija psihoterapija, jer me veseli druženja s vama, jer mi je dosadno na semaforu ili u redu za blagajnu, jer me netko raspizdio kome sam morala ili htjela prešutjeti…pišem jer je to moj način da izrazim svoje mišljenje ili stavove, koji bi me žuljali da ne izađu iz mene. Ime Viktorija Herak izabrala sam iz ljubavi i poštovanja prema svojoj baki, to je bilo njeno ime. Bila je sitna, plaha i dobrodušna. Znam, reći ćete da ja sve to nisam, ali svejedno…jako sam je voljela i ona je obilježila moje djetinjstvo. Upravo zato što je njen život bio u velikoj mjeri težak i nepravedan, željela sam da njeno ime i dalje živi. Svakako zapamtite da je život lijep, da ljubav ne boli, da je smijeh ljekovit!

No Comments Yet

Comments are closed

Copyright 2022. Viktorija Herak

PRATI ME I NA…