Video igrica zvana – Život

“Život vam je zapravo kao video igra. Ili je video igra kao život. Svejedno je, jer svakako ostajete na trenutnom nivou dok ne zadovoljite sve uvjete za slijedeći.”

Prvo trebate usvojiti pravila. Pazite! Igra je programirana da vas ne pušta dalje dok niste zadovoljili sve uvjete. Život isto. Ako mislite da ste spremni za sljedeći nivo, možete probati. Neće se dogoditi ništa strašno ako ne uspijete- u igri.

U životu obično ne primjetite odmah da niste uspjeli, jer život vam malo zamagli situaciju.

Stvari nisu tako jasne kao u igri. Život vas pušta da mislite da ste na sljedećem nivou, dozvoli vam da se osjećate kao pobjednik, potiče vas da se osjećate važni i sposobni. Međutim, neprestano vam ostavlja na putu sitne znakove koji  vas trebaju upozoriti da možda niste tamo gdje ste se nadali biti. Ako ste od onih pažljivijih, onda ćete vidjeti ta sitna upozorenja, ali ako ste od onih drugih, onda će vas jednog dana sastaviti svi znaci odjednom.laganje-kolumna-700x525

Izručit će vam se na glavu cijela paleta prošlih grešaka, napola svladanih nivoa, naivnosti i nezrelosti. Život će vam jednim potezom i vrlo nemilosredno srušiti lažni osjećaj moći koji ste njegovali, bahatost (bila ona svjesna ili nesvjesna), bezobrazluk, nadmenost, nezrelost, nepromišljenost i sve ostale vaše “ne” osobine, koje ste skupili dok ste mislili da ste nadmoćni.

Muškarac će ženi zapovijedati, ne uvažavati ju, preodgajati, zahtijevati i tražiti od nje slijepu poslušnost bez vlastitih stavova i volje. Igrat će se boga, i neće se pitati za cilj, niti će brinuti o načinu. Neće razmišljati kakvu će osobu imati pored sebe ako ju slomi, neće se sjetiti misliti o njoj, jer sve vrijeme misli o sebi. Ona će na kraju otići.

Žena će muškarcu podmetati klipove, omalovažavati ga, okretati mu leđa, igrati se raznih ženskih igrica, ignorirati ga  i ne podržavati. On možda neće otići, ali ipak neće biti tu.

Oboje će misliti da su nadmoćni i oboje će vjerovati da s pravom kažnjavaju ono drugo. Zapravo su oboje ojađeni, ranjenih duša, blijedih lica i tužnih očiju. Njih dvoje igraju svatko svoju igru. Igraju se prebacivanja krivice, traženja opravdanja i smišljanja osvete. Jadno!

Obećali su jedno drugom ljubav, poštovanje i podršku i nisu ispunili obećanja.

Nisu prešli na slijedeći nivo, ma što oni mislili o tome. Jednostavno nisu! Oboje ostaju tapkati u svom samoljublju i ojađenosti, tako dugo dok ne pruže ruku i ne prihvate ju. Svidjelo im se to ili ne, svejedno je.

Ako pričamo o video igrici- na ekranu će se pojaviti poruka “Niste uspjeli, pokušajte ponovo!” Ostaje vam da ugasite računalo ili da vježbate i pokušavate dok ne uspijete. U životu, nema druge prilike.

Viktorija Herak / Izvor: APortal
Viktorija

Pišem jer mi je to najjeftinija psihoterapija, jer me veseli druženja s vama, jer mi je dosadno na semaforu ili u redu za blagajnu, jer me netko raspizdio kome sam morala ili htjela prešutjeti…pišem jer je to moj način da izrazim svoje mišljenje ili stavove, koji bi me žuljali da ne izađu iz mene. Ime Viktorija Herak izabrala sam iz ljubavi i poštovanja prema svojoj baki, to je bilo njeno ime. Bila je sitna, plaha i dobrodušna. Znam, reći ćete da ja sve to nisam, ali svejedno…jako sam je voljela i ona je obilježila moje djetinjstvo. Upravo zato što je njen život bio u velikoj mjeri težak i nepravedan, željela sam da njeno ime i dalje živi. Svakako zapamtite da je život lijep, da ljubav ne boli, da je smijeh ljekovit!

No Comments Yet

Comments are closed

Copyright 2022. Viktorija Herak

PRATI ME I NA…