Leptirići i iskre

Stajale su tamo kao junice na stočnom sajmu u Prepuštovcu. Hrpa ljudskog mesa s upitnom količinom inteligencije, bez osobnog poštovanja i s nimalo životne zrelosti. Jadno!

– Oduvijek sam voljela starije muškarce! – izvalila je jedna od njih!

Sekica nema još niti 25, ali oduvijek voli starije?! Jbote, to je za povratiti!

Dok su čekale hoće li biti odabrane ili posramljene odbijanjem, na licima im se vidjela nelagoda i nervoza! Iz tih mladih faca, izbijala je jadnoća u kojoj se utopio sav trud koji su uložile da se natječu jedna s drugom za glavnu nagradu?!

A glavna nagrada je ofucani frajer s upitnim moralnim vrijednostima, lošom dikcijom i praznom glavom. Pljuc!

Za nekoliko godina, jedna će majka možda pričati svojoj kćeri:

– Tata je imao na raspolaganju 19 ženica i nije znao koju bi izabrao, pa je odlučio da nas sve ispipa, ljubi i isprobava. Malo se s nama družio na samo, malo opipao koliko su nam tvrde sise i guze, malo se kupao s nama u bazenu i na kraju izabrao mene. Juuuhuuu!

Mame i tate, djecu pažljivo odgajajte od prvog dana života, da vam se ne bi dogodilo da ih sutra gledate u nekom usranom tv nedjelu!

Grozim se pomisli da se kao žena nađem u situaciji da se borim za muškarca. Čuj, borim se?!

Mogu ga samo pogledati i ako je pametan, shvatit će po pogledu da li da prilazi bliže ili se treba udaljiti što dalje.
Ako ne shvati, nije pametan, a ako nije pametan onda je glup! Ako je glup bože moj, neka se ne ukazuje!

Muškarac vjerojatno na sličan način procjenjuje hoće li pogledati ženu i pokušati sresti njen pogled, ili će dobro paziti da mu se pogled ne sretne s njenim.

Igra pogledima je zabavna pantomima koju u punoj prostoriji ljudi, igraju dvoje u potpunoj tajnosti. Fora je!
Malo doduše klizavo, ali vrlo zabavno!

Tako se pravi put po kojem leptiri dospiju u trbuh i iskre u oči.

Od iskri u očima, polako se grije muško srce, a leptiri u trbuhu poboljšavaju cirkulaciju od koje pak žensko srce ima razne benefite.

Ljubav je igra za dvoje! Niti više niti manje, nego za dvoje! Zamislite da se tako igra grupa od deset ljudi??
Pa svi bi poslije gledali u križ! Iskre bi frcale svukud uokolo i tko zna što zapalile, a leptirići bi oblijetali okolo kao obične vinske mušice koje ne mogu naći voće na koje će aterirati.

E, ovi što nisu dobili dobar odgoj i precizne upute o pravilima igre očima, prijavljuju se u projekt koji je rađen po uzoru na subotnju smotru rasplodnih bikova i junica koje obećavaju!

Naučite hitno svoje kćeri i sinove što je ponos, a što sramota!

Poštujte ih, jer će tako znati koje emocije u njima izaziva poštovanje, pa neće pristajati na situacije i ljude koji ih degradiraju.

Nemojte ih omalovažavati, jer ćete ih izvježbati da im taj odvratan osjećaj poniženosti postane poznat i prihvatljiv. Naučite ih da postoje iskre i leptiri, objasnite im gdje su i čemu služe, kako se aktiviraju i od čega će se iskre ugasiti, a leptiri pocrkati.

Zaboravila sam vas pitati, da li se vi uopće još sjećate igre s pogledima, leptirima i iskrama?
Viktorija

Pišem jer mi je to najjeftinija psihoterapija, jer me veseli druženja s vama, jer mi je dosadno na semaforu ili u redu za blagajnu, jer me netko raspizdio kome sam morala ili htjela prešutjeti…pišem jer je to moj način da izrazim svoje mišljenje ili stavove, koji bi me žuljali da ne izađu iz mene. Ime Viktorija Herak izabrala sam iz ljubavi i poštovanja prema svojoj baki, to je bilo njeno ime. Bila je sitna, plaha i dobrodušna. Znam, reći ćete da ja sve to nisam, ali svejedno…jako sam je voljela i ona je obilježila moje djetinjstvo. Upravo zato što je njen život bio u velikoj mjeri težak i nepravedan, željela sam da njeno ime i dalje živi. Svakako zapamtite da je život lijep, da ljubav ne boli, da je smijeh ljekovit!

No Comments Yet

Comments are closed

Copyright 2022. Viktorija Herak

PRATI ME I NA…