Stav o stavu

Svi imaju mišljenje i to mišljenje o svemu, pa sam naumila da vam kažem da ja o mnogo čemu nemam niti stav, niti mišljenje. Ne tiče me se sve i ne zanima me sve.

Evo na primjer o braku svi, ali baš svi imaju mišljenje. I oni koji su slobodni i nikad nisu bili u braku, zatim oni koji su bili u braku koji je propao, a i oni koji su u uspješnom braku. Tako je i s nogometom. Isto je i s muškim stavom o ženama i obratno.

Stav o djeci isto imaju i oni koji ih imaju i oni koji ih nemaju. Mišljenje o dečku svoje prijateljice, o mami od prijatelja, o školovanju djece svojih rođaka, o braku sestre i o bratovoj svojti. Pametujete o svemu i naturate svoj stav svima oko sebe, a svoja govna pokrivate nepropusnim najlonom da ne bazde.

Što vas briga tko koga ševi i pod kojim uvjetima? Zašto vas žulja tko je koga koliko volio ili mrzio? Zašto volite dijeliti savjete ljudima koji ih nisu tražili? Zašto birate biti iritantno naprasiti, umjesto dobrodušni i umjereni? Kako možete svoj kruh jesti, a neprekidno voditi tuđu brigu?

Kako uspijevate biti dosadni kao šav od gaća, a ne vidite svoje greške, loše postupke i nakaradnu dušu?! Nije vas sram?! Neću puno duljiti, nego samo da vam kažem:

– Zataknite si svoj stav o svemu o čemu ga imate, a ne tiče vas se, tamo gdje ste šuplji! Vi sa mišljenjem i stavom o svemu, stavite šešir na glavu, zataknite si pero u dupe i krenite naprijed bez osvrtanja! Bez osvrtanja, rekla sam!!!

Viktorija Herak / Izvor: APortal
Viktorija

Pišem jer mi je to najjeftinija psihoterapija, jer me veseli druženja s vama, jer mi je dosadno na semaforu ili u redu za blagajnu, jer me netko raspizdio kome sam morala ili htjela prešutjeti…pišem jer je to moj način da izrazim svoje mišljenje ili stavove, koji bi me žuljali da ne izađu iz mene. Ime Viktorija Herak izabrala sam iz ljubavi i poštovanja prema svojoj baki, to je bilo njeno ime. Bila je sitna, plaha i dobrodušna. Znam, reći ćete da ja sve to nisam, ali svejedno…jako sam je voljela i ona je obilježila moje djetinjstvo. Upravo zato što je njen život bio u velikoj mjeri težak i nepravedan, željela sam da njeno ime i dalje živi. Svakako zapamtite da je život lijep, da ljubav ne boli, da je smijeh ljekovit!

No Comments Yet

Comments are closed

Copyright 2022. Viktorija Herak

PRATI ME I NA…