Nema veze, ipak te volim

Znaš, ti si odličan manager za maglu i ostale oborine, ti si virtuoz u izvrtanju i prilagođavanju sebi, ti si majstor za podmetanje, ti si čudno mudra sorta, ali nema veze ipak te volim! Ponekad mi dođeš kao prst u oko, a ponekad kao melem na ranu. Budeš mi kao žlica alkoholnog octa i kao ljekovita kapljica meda. Nekad bi te bacila u najdublju provaliju, ali vjerojatno bi već idući tren tražila način da te otamo spasim.

Zadivljena sam kako si se fino uguzio u mojim prstima, u nekim unutarnjim organima i mojoj kosi. Tu vrludaš, prebacuješ se, zapetljavaš, lutaš i koliko vidim, uživaš! Osjećam te u slezeni, bubrezima, u jetrima, u svakom živcu i naravno, u srcu. To je zajeb koji sam popušila tamo osamdeset i neke, a dimi mi se i dan danas!

Kužim da sam pokonzumirala tonu tvojih fora, znam da si me zauzdao i uokvirio u svoje okvire, ali i potrudio se da bi me naučio kako da budem sretna s tvojim postavkama.

No, nema veze, ipak te volim!

Dao si mi svoje prezime, a zauzvrat si dobio opranu i ispeglanu robu, svakog dana svih ovih godina. Dobro, psujem dok peglam, ali uživam u tome da budeš uredno i lijepo obučen u robu koju ti ja izaberem i da mirišiš na omekšivač koji također ja biram. To ti je mala osveta za peglanje!

Zato što si se potrudio da hodam okolo s tvojim prezimenom, imaš i svaki dan skuhano minimalno jedno zdravo i nutricionistički kvalitetno jelo. Pazim da jedeš dovoljno povrća, brinem se da jedeš kvalitetno meso, kombiniram jela tako da dobiješ obrok koji voliš, a da bude raznovrstan i fino skuhan. Nikad ti ne kuham nuklearno shit povrće, jer se brinem da mi ne počneš svijetliti noću dok se vraćaš s tjednog druženja s prijateljima. Stalo mi je da mi budeš zdrav, ispravne kožne svježine i aktivnog, fino nahranjenog trbuha i mozga. Sve to samo zato što nosim tvoje prezime!

Ja se kao tu nešto kurčim da sam inteligentna i mudra, kao imam stavove i ta sranja, ali ti si majstore pobio sve to! Za tih 7 slova dobio si trostruki jackpot, ali nema veze ipak te volim.

Dok mi je došlo iz dupeta u glavu i dok sam shvatila da smo se mogli fino voljeti i svatko iz svoje kuće, već sam se navikla na kuhanje, pranje, peglanje i pospremanje. Dok mi je proradila matematika i kombinatorika, već sam zapamtila koji broj gaća nosiš, kakve hlače ti odgovaraju, koje košulje su ti udobne i što voliš jesti, a što ne. Poslije kad sam sve to pozbrojila i razdijelila, shvatila sam da mi je prilično skupo to što te volim, ali nema veze, svejedno te volim.

Nije Beg cicija, ali samo da znaš da sam te skužila!
Viktorija

Pišem jer mi je to najjeftinija psihoterapija, jer me veseli druženja s vama, jer mi je dosadno na semaforu ili u redu za blagajnu, jer me netko raspizdio kome sam morala ili htjela prešutjeti…pišem jer je to moj način da izrazim svoje mišljenje ili stavove, koji bi me žuljali da ne izađu iz mene. Ime Viktorija Herak izabrala sam iz ljubavi i poštovanja prema svojoj baki, to je bilo njeno ime. Bila je sitna, plaha i dobrodušna. Znam, reći ćete da ja sve to nisam, ali svejedno…jako sam je voljela i ona je obilježila moje djetinjstvo. Upravo zato što je njen život bio u velikoj mjeri težak i nepravedan, željela sam da njeno ime i dalje živi. Svakako zapamtite da je život lijep, da ljubav ne boli, da je smijeh ljekovit!

No Comments Yet

Comments are closed

Copyright 2022. Viktorija Herak

PRATI ME I NA…