Blagdanski hodogram

Znam da pizdite iz običaja! Točno znam! Vidim da se volite prvo satrati, pa onda biti frustrirano nadrkane od samosažaljenja i umora. To vam je dio blagdanskog folklora!

Jer kakvi bi to blagdani bili i kakva biste vi bili žena, da nemate otečene gležnjeve, ispucale ruke i umoran izraz lica?!

A zamislite molim vas, što bi bilo da jednom ne morate ništa pospremati, ne peći kolače, ne ići u nabavu, ne sterilizirati kuću…ništa! Zamislite da jednom sve to netko napravi umjesto vas i dočeka vas sve gotovo, ispečeno i skuhano?! Zamislite samo!

Osjećale bi se beskorisno odmorne, ne bi imale podočnjake i propale bi vam sve one kreme protiv očnih kolobara, koje se moraju čuvati u sefu koliko su vrijedne.

Ne bi vam trebale čarobne pomade za oporavak kože uništene detergentima, a najgore bi bilo što bi izgubile dobar razlog za međusobnu kuknjavu. Sjedile bi lijepe i odmorne na kavi i šutjele.

Izgubile bi onu bezvremensku temu o lijenim muževima, šlampavoj djeci i jadnoći koja je uzrokovana činjenicom da živite u zajednici bezvrijednih ljenčina. To bi vam tek bila prava katastrofa.

Bolje je ovako! Malo se pomučiti pa ispeći 20 vrsta kolača, presložiti kuću i ukućane, spremiti večeru s 14 sljedova i onda fino biti opravdano umorna, iscrpljena i frustrirana.

Jel’da je bolje? Pa da!

Zato ja sad idem časkom ispeći 2-3 kolača, pa ću ujutro kad se svi skupimo na kavi, legitimno biti nadrkana i sarkastična.

Držite mi fige!

Viktorija

Pišem jer mi je to najjeftinija psihoterapija, jer me veseli druženja s vama, jer mi je dosadno na semaforu ili u redu za blagajnu, jer me netko raspizdio kome sam morala ili htjela prešutjeti…pišem jer je to moj način da izrazim svoje mišljenje ili stavove, koji bi me žuljali da ne izađu iz mene. Ime Viktorija Herak izabrala sam iz ljubavi i poštovanja prema svojoj baki, to je bilo njeno ime. Bila je sitna, plaha i dobrodušna. Znam, reći ćete da ja sve to nisam, ali svejedno…jako sam je voljela i ona je obilježila moje djetinjstvo. Upravo zato što je njen život bio u velikoj mjeri težak i nepravedan, željela sam da njeno ime i dalje živi. Svakako zapamtite da je život lijep, da ljubav ne boli, da je smijeh ljekovit!

No Comments Yet

Comments are closed

Copyright 2022. Viktorija Herak

PRATI ME I NA…