Sloboda

Sloboda?

Koja crna sloboda?

Rodiš se kao slobodno stvorenje, pa te roditelji stave gdje hoće, hrane kad misle da treba, oblače kako oni žele.

Porasteš pa te spakiraju u vrtić koji oni odaberu, jedeš hranu koji ti daju, tjeraju te da spavaš kad ti se ne spava, moraš se igrati kad bi drijemao, ideš spavati kad bi se igrao.

Postaneš starije dijete, pa te upišu u školu koja je najbliža, učiteljima koji ti se možda ne sviđaju, da te uče stvari za koje te nije briga, u vrijeme kad bi radije bio s prijateljima.

Doguraš možda i do fakulteta, ali onog u kojem je bilo mjesta za tebe, ne nužno koji si želio.

Odrasteš, pa se slobodnom voljom vežeš za nekoga koga sam izabereš.

Tek tada počinje sloboda da slobodno budeš neslobodan i to po vlastitom izboru.

Kažu ti sarkastičnim tonom- slobodan si, idi gdje hoćeš i radi što te volja!

Imaj na umu da je sloboda samo mogućnost da slobodno izabereš način na koji češ izgubiti slobodu koju nikad nisi ni imao.

Ratovi za slobodu i dalje traju….iako nikad nitko slobodu imao nije.

Usrano, je l’ da?!

Sloboda

Viktorija

Pišem jer mi je to najjeftinija psihoterapija, jer me veseli druženja s vama, jer mi je dosadno na semaforu ili u redu za blagajnu, jer me netko raspizdio kome sam morala ili htjela prešutjeti…pišem jer je to moj način da izrazim svoje mišljenje ili stavove, koji bi me žuljali da ne izađu iz mene. Ime Viktorija Herak izabrala sam iz ljubavi i poštovanja prema svojoj baki, to je bilo njeno ime. Bila je sitna, plaha i dobrodušna. Znam, reći ćete da ja sve to nisam, ali svejedno…jako sam je voljela i ona je obilježila moje djetinjstvo. Upravo zato što je njen život bio u velikoj mjeri težak i nepravedan, željela sam da njeno ime i dalje živi. Svakako zapamtite da je život lijep, da ljubav ne boli, da je smijeh ljekovit!

No Comments Yet

Comments are closed

Copyright 2022. Viktorija Herak

PRATI ME I NA…