Debele crte

Je l’ vi volite crte? Ja sam pravi zaljubljenik! Jako me zabavlja stati na nečiju crtu i praviti se da uopće ne znam na što sam stala.

Posebna su mi poslastica tipovi i tipice koji su bili jako revni u povlačenju svojih.

Kad naiđem na debelo povučenu crtu, koju je netko onako baš jako naglasio, prosto me spopadne neki vrag i baš moram stati na nju!

Moram još i svako malo, bar jednom nogom zakoračiti preko. Eto moram!

Namjestim facu “prašim komarce” i postavljam pitanja, potpitanja, čudim se, prenemažem se, pa opet propitujem, pa promijenim facu i još se malo naivno čudim.

Ako vidim da vlasnik debele crte ima tanke živce, onda facu “prašim komarce”, pospremim i izvučem onu “glupa sam, ne zamjeri” pa nastavim dalje čačkati, turati nos i izvlačiti baš onaj dio koji je kriv što je nastala crta.

Volim čuti odgovore na pitanja koja postavljam, a znam ih dobiti.

Najmiliji mi je trenutak kad vlasnik crte dovede sam sebe u ćorsokak i shvati da mu je razlog zbog kojeg je nacrtao crtu, glup da ne može biti gluplji. Trenutak u kojem shvati da je glupo biti glup, mi dođe kao cigareta uz prvu jutarnju kavu. Čista me uživancija spopadne kad mu vidim u pogledu da se postidio svoje crte, sam pred sobom. Ne uspijem to uvijek, ali onda kad uspijem onda shvatim da niti jedan trud nije prevelik, ako na kraju zajedno uzmemo krpicu i izbrišemo crtu koja nije ni trebala postojati.

I da se razumijemo, imam i ja svoje crte, samo vam neću tako lako dozvoliti da shvatite da upravo na jednoj stojite.

Napomena

UVIJEK ću stati na crtu onima koji opravdavaju bilo koju vrstu nasilja!

UVIJEK ću stati na crtu onima koji se prave da njihova ljubav prema domovini, opravdava mržnju koju sipaju oko sebe!

UVIJEK ću stati na crtu onima koji kažu da treba zabraniti abortus!

UVIJEK ću stati na crtu onima koji kažu da se ne smije pričati protiv crkve!

UVIJEK ću pisati o stvarima o kojima biste i vi pisali da se usudite!

UVIJEK, baš uvijek ću pisati o stvarima o kojima mislim da treba pisati i zato ako ste već uvidjeli da ne mislimo isto, a imate dobre argumente za svoja stajališta, ostanite tu i borite se pristojno i argumentirano.

Obećajem vam da će netko od nas, prije ili poslije brisati svoje crte!

Viktorija

Pišem jer mi je to najjeftinija psihoterapija, jer me veseli druženja s vama, jer mi je dosadno na semaforu ili u redu za blagajnu, jer me netko raspizdio kome sam morala ili htjela prešutjeti…pišem jer je to moj način da izrazim svoje mišljenje ili stavove, koji bi me žuljali da ne izađu iz mene. Ime Viktorija Herak izabrala sam iz ljubavi i poštovanja prema svojoj baki, to je bilo njeno ime. Bila je sitna, plaha i dobrodušna. Znam, reći ćete da ja sve to nisam, ali svejedno…jako sam je voljela i ona je obilježila moje djetinjstvo. Upravo zato što je njen život bio u velikoj mjeri težak i nepravedan, željela sam da njeno ime i dalje živi. Svakako zapamtite da je život lijep, da ljubav ne boli, da je smijeh ljekovit!

No Comments Yet

Comments are closed

Copyright 2022. Viktorija Herak

PRATI ME I NA…