Srcoliki dan

Već mi je unaprijed slabo od blaziranih mutikaša koji će sutra prije nego prvi pijetao digne lijevu nogu, kurčevito i samodopadno napisati na svojim profilima:

  • Ne slavim Valentinovo, jer volim svaki dan!

Na pitanja tko je što poklonio svojoj dragoj, čitat ćemo puni „zavisti“:

  • Ništa! Nama ne treba Valentinovo da bi se voljeli!

O jbote! Dobro pa imam zdrav želudac, inače bih povratila sva valentinovska srca odjednom!

One će kao papagaji ponavljati isto ono što je već obznanio njihov mudri volitelj:

  • Nas dvoje se volimo svaki dan! Meni je s njim svaki dan Valentinovo!

Jašta, nego se volite svaki dan!

Nitko od vas dvoje nema PMS, meteoropatiju, platfus, niti žgaravicu- pa ste svaki bogovetni dan prpošni i zaljubljeni. Avaj!

Naša zemlja je poznata po tome da ovdje žive samo, jedino i isključivo sretni ljudi, koji nemaju drugog posla nego svaki dan biti pažljivi, zaljubljeni i puni nježnosti i brige za svoje partnere. Ujutro jedno drugo bude s poljupcima, a uveče on nju nosi u krevet, izmasira joj stopala i leđa, ona njemu…..okey, vi koji se volite svaki dan, možete ovdje prestati s čitanjem.

A vi koji se radujete znaku pažnje za blagdan ljubavi, nemojte podleći konzumerizmu i zaobiđite sveprisutnu izmanipuliranu srcad.

Pokloniti možete običan papirić s post-it bloka i napisati na njemu „volim te“.

Možete popiti limenku piva koju bi ionako popili, zatim je prefarbati s njenim najdražim lakom za nokte i na njoj flomasterom napisati „zamijetio sam da voliš tu boju….jer te volim“.

Možete napraviti cvijet od papirnatih maramica, pofarbati rubove s njenim ružem za usta i pokloniti joj ga uz sočan poljubac.

Ne znam kako će reagirati vaša draga na neki od mojih prijedloga, ali pouzdano znam da ne postoji žena koja ne bi voljela na Valentinovo dobiti neki sasvim sitan, ali simpatičan znak pažnje.

Isto tako znam da niti jedan muškarac neće biti razočaran, ako ga na Valentinovo odvedete u šetnju i na kolače, poklonite mu litru motornog ulja ili ga počastite tobleronima.

Što se mene tiče, mora me se voljeti svaki božji dan jer i ja volim uvijek i stalno, a poklone moram dobiti za rođendan, imendan, Božić, Uskrs i Valentinovo!

Mama me učila da skromnost nije vrlina, a i svi kažu da ne možeš imati ženu ako ne znaš zaraditi lovu!

Vi koji ste tamo na pola teksta prestali čitati, samo se i dalje volite svaki dan!

Svakako ste mi sumnjivi, tim više što trifrtalja našeg naroda, 364 dana u godini, pati zbog nedostatka pažnje i ljubavi. 😉

Viktorija

Pišem jer mi je to najjeftinija psihoterapija, jer me veseli druženja s vama, jer mi je dosadno na semaforu ili u redu za blagajnu, jer me netko raspizdio kome sam morala ili htjela prešutjeti…pišem jer je to moj način da izrazim svoje mišljenje ili stavove, koji bi me žuljali da ne izađu iz mene. Ime Viktorija Herak izabrala sam iz ljubavi i poštovanja prema svojoj baki, to je bilo njeno ime. Bila je sitna, plaha i dobrodušna. Znam, reći ćete da ja sve to nisam, ali svejedno…jako sam je voljela i ona je obilježila moje djetinjstvo. Upravo zato što je njen život bio u velikoj mjeri težak i nepravedan, željela sam da njeno ime i dalje živi. Svakako zapamtite da je život lijep, da ljubav ne boli, da je smijeh ljekovit!

No Comments Yet

Comments are closed

Copyright 2022. Viktorija Herak

PRATI ME I NA…