Tata

Biti otac je mogućnost da tvoje ime piše u nečijem rodnom listu, ali biti tata je privilegija da oplemeniš život svog djeteta.

Živimo u zemlji u kojoj otac može slobodno biti krvnik svom djetetu. Može ako mu se hoće, a mnogima se baš hoće.

Živimo u zemlji u kojoj otac može ne plaćati alimentaciju za svoje dijete.

Može i zato ne plaća.

Živimo u zemlji u kojoj otac može na smrt prebiti tvoju mamu.

Može ako mu se hoće, a mnogima se nekako baš hoće.

Živimo u zemlji gdje očevi mogu sve što im se hoće, činiti svojoj djeci i njihovim majkama.

Mogu i čine.

No, zadnjih tjedana puno se piše o lošim očevima, zato hajdemo malo o Tatama.

Tate su oni momci koji bdiju nad svojom djecom, brinu o njihovim potrebama i bore se za njihovo sretno i bezbrižno djetinjstvo. Tate su vilenjaci koji štite, čuvaju i tetoše, odgajaju, uče i upućuju, pričaju poučne priče i paze da svojim ispravnim primjerom ukazuju.

To su oni koji svoje potrebe gurnu u stranu i aktivno brinu o svojim klincima. Oni koji ne pojedu gablec da bi njihovo dijete imalo voće, cipele ili čokoladu. To su oni koji znaju da djeci treba ljubav, poštovanje, odjeća, obuća, puse i sigurnost.

To su Muškarci koji znaju kako biti Tata. Bez izvlačenja, bez povlačenja, bez izgovora i bez kompromisa!

Ima ih na tisuće i svim neka im je sretan Dan očeva!

Nasilnim manipulatorima, patetičarima, guzičarima i ljudskim poluproizvodima, poručujem da se zavuku u mišju rupu i neka tamo ostanu.

Viktorija

Pišem jer mi je to najjeftinija psihoterapija, jer me veseli druženja s vama, jer mi je dosadno na semaforu ili u redu za blagajnu, jer me netko raspizdio kome sam morala ili htjela prešutjeti…pišem jer je to moj način da izrazim svoje mišljenje ili stavove, koji bi me žuljali da ne izađu iz mene. Ime Viktorija Herak izabrala sam iz ljubavi i poštovanja prema svojoj baki, to je bilo njeno ime. Bila je sitna, plaha i dobrodušna. Znam, reći ćete da ja sve to nisam, ali svejedno…jako sam je voljela i ona je obilježila moje djetinjstvo. Upravo zato što je njen život bio u velikoj mjeri težak i nepravedan, željela sam da njeno ime i dalje živi. Svakako zapamtite da je život lijep, da ljubav ne boli, da je smijeh ljekovit!

No Comments Yet

Comments are closed

Copyright 2022. Viktorija Herak

PRATI ME I NA…