HT tehnički problemi

– Dobar dan! Edi pri telefonu. Kako vam mogu pomoći?
– Dobar dan! Viktorija pri telefonu. Javljam se da ja pomognem vama.
– Ne razumijem, gospođo?!
– Ne razumijem niti ja!

– Zašto ste nas zvali? Imate neki problem?
– Nemam, nego vas zovem jer vi imate problem!
– Kakav problem imamo?
– Ne radi vam modem.
– Nama?
– Da vama! Jutros ste mi donijeli novi modem, koji opet ne radi. To je 56. modem u zadnjih par mjeseci, koji ne radi dobro.
– Ok. Sad ćemo to riješiti, samo budite malo strpljivi.
– Strpljiva sam, samo vi polako…hoćete da isključim modem iz napajanja, da pričekam pa da ga opet uključim?

– E, to! Bravo!
– A vi ćete to časkom onda riješiti, pa ako bude opet problema, neka vam se časkom ponovo javim?
– Pa, da! Pokušavam vam pomoći…
– Ne! To smo riješili na početku razgovora- ja pomažem vama, ne vi meni! Doduše, ja isto trebam pomoć, ali meni treba kardiolog i psihijatar!
– Vidim gospođo da ste ljuti…
– Nisam uopće ljuta. Vaš govorni automat je poput dobrog antistres treninga! Dok dođem do vas, budem opuštena i u modu “smijem se da ne bih plakala”.
– Žao mi je što imate problem…
– Jel’ opet?! Vi imate problem, gospodine!
– Ok, ok…ali, dok traje prijava kvara imate besplatni internet, to je naš poklon.
– Hvala, to je baš lijepo!
– Da…i napisat ću prijavu da vam se smanji mjesečni račun.

– Stvarno lijepo, hvala. Sve te divne poklone dobila sam i jučer navečer od vašeg kolege. Još vas samo molim da isposlujete tamo kod vas, da dobijem poklon bon za pedikuru i za psihoterapiju. Znate, treba mi stručna osoba da me nauči da budem zahvalna što postoji HT, jer sam uz vas naučila da budem strpljiva i samozatajna.
– Gospođo, pokušavam vam…ne, hvala vam što nam pomažete da riješimo problem!
– Vidite? Još nam samo malo treba da dođemo do srži ovih naših večernjih šaputanja. Sklopili smo ugovor u kojem se vi obvezujete pružati uslugu koju ne pružate kako treba, a ja sam se obvezala plaćati tu uslugu- što i činim. Što predlažete?

– Pa gospođo, otvorit ću nalog…
– …da dođe tehničar, da me zove da provjeri jesam doma, da ja zovem muža da on bude doma, da on zove sina da dođe doma, da tehničar zamišljeno gleda u daljinu, da prikopča svoj laptop, da izmjeri brzinu, propuše kanale, da iskopa dva nova kanala samo za nas, da promijeni ime mreže i natjera sve moje goste da se čude što im mobiteli nisu prepoznali mrežu, da ode nešto provjeriti u bazu, da se vrati sav u nedoumici….i tako bar jednom tjedno?!
– Gospođo…
– Da? Aha, vrijeme je da nam pukne veza, a kad ponovo nazovem dobit ću Mihaelu koja će mi ljubazno pomoći da riješim problem…
– Tu…tu…tu…tu

Dragi HT, ja sam jedna zahvalna korisnica koja za cca 370 kn mjesečno, vježba samosvladavanje i strpljenje na vaš račun. Oprostite mi zbog toga, ali uzmite u obzir moju duboku zahvalnost što nas je spojilo božje proviđenje, jer samo bog zna zašto ste mi baš vi trebali u životu. Hvala vam što postojite, hvala što ste uz mene svaki put kad mi crkne internet i kad se ukoči max tv, hvala što me ljubazno tješite već par godina, hvala što više ne psujem kad se router resetira 25.ti put u sat vremena i hvala što sam uz vas postala bolji čovjek!

Pozdravite mi Petra, Miu, Antu, Tončija, Editu, Matu, Filipa, Vedranu, Matiju, Frana, Mihaelu i Janka!
Sutra se vidimo, a prekosutra se opet čujemo!
Voli vas vaša, vrlo zahvalna Viktorija!

Viktorija

Pišem jer mi je to najjeftinija psihoterapija, jer me veseli druženja s vama, jer mi je dosadno na semaforu ili u redu za blagajnu, jer me netko raspizdio kome sam morala ili htjela prešutjeti…pišem jer je to moj način da izrazim svoje mišljenje ili stavove, koji bi me žuljali da ne izađu iz mene. Ime Viktorija Herak izabrala sam iz ljubavi i poštovanja prema svojoj baki, to je bilo njeno ime. Bila je sitna, plaha i dobrodušna. Znam, reći ćete da ja sve to nisam, ali svejedno…jako sam je voljela i ona je obilježila moje djetinjstvo. Upravo zato što je njen život bio u velikoj mjeri težak i nepravedan, željela sam da njeno ime i dalje živi. Svakako zapamtite da je život lijep, da ljubav ne boli, da je smijeh ljekovit!

No Comments Yet

Comments are closed

Copyright 2022. Viktorija Herak

PRATI ME I NA…