Tvoja Mandica

Provela je s tobom posljednjih 20-30 godina i sada oboje imate između 40-50? Kažeš u društvu paušalno “imamo dobar brak”, ali kad pričaš o njoj ne sjaje ti oči i ne titra ti glas?

Kažeš “ona je moja žena”, ali pritom zvučiš sivo i pravocrtno. Ne polažeš više nikakve nade u redovit i uzbuđujući sex s njom? Možda ponekad maštaš o tome, ali ne očekuješ zaista više ništa u tom pogledu. Siguran si da ti je vjerna i uvjerio si sebe da nema nikakve, ni najmanje šanse da pogleda drugoga. To ti je važno?! Važno ti je da te ne vara jer kad bi se doznalo, bila bi to tvoja sramota, jel’da?

Ona je zapravo vrlo rijetko predmet tvog promišljanja?! Vrijedna je domaćica, kuća ti je lijepo uređena i čista, pa s ponosom dovodiš u nju svoje prijatelje. To ti se podrazumijeva, je l’ tako?! Ona je s vremenom postala odlična kuharica? Voliš se podičiti njenom izvrsnom kuhinjom pred gostima?! Kažeš, skromna je? Ne troši na frizure, ne šminka se, ne prati modu, ne troši na parfeme. Stvorili ste djecu, neki imetak, imate dobar auto, kuću…

Ponekad to kažeš na glas, u društvu, a ponekad to sve prevrtiš u glavi, pa samodopadno zaključiš da je sretna s tobom? Što misliš, da li je zaista sretna ili joj je samo dobro?

Ali… hajdemo vidjeti stvari iz njenog kuta! Kad pred njom kažeš, negdje u društvu “ona je dobra žena”, pogledaj je u tom trenutku… hajde za probu, obrati pažnju na nju! Malo se skutrila u onom stolcu, je l’da? Kad ju opisuješ kao skromnu i samozatajnu, isto je kriomice pogledaj ako je pored tebe.

Ha? Malo je utonula u stolac? E, to ti je zato što se ona u tom trenutku osjeća kao pas kojeg zadovoljan gazda hvali pred “publikom”! Pokušaj se sjetiti kad si je zadnji put pomazio? Probaj dozvati u sjećanje njen izraz lica kad joj poklanjaš cvijet. Ne možeš se sjetiti? Znači prošle su godine od tada?! Je l’ se sjećaš kad si je zagrlio posljednji put, onako čvrsto, muški? Ne?? Moram ti reći da je vjerojatno otupila pored tebe. Sigurna sam da si učinio da više ni ne razmišlja o sebi kao o ženi.

Čovječe, ona mora znati da te privlači, da te uzbuđuje, da ti je sexy, da ti se šire zjenice kad ju vidiš! Da bi u zrelim godinama procvala, trebaš je njegovati kao cvijet, a ti se već dugo, dugo prema njoj ponašaš kao prema svojoj staroj tetki. Ne uređuje se, jer ju ne primjećuješ kao ženu. Ne odlazi frizeru jer si zatomio u njoj potrebu da bude lijepa za tebe. Ne koristi parfem jer joj i ne prilaziš toliko blizu da bi osjetio njen miris. Ubio si ženu u ženi, čovječe! Dobio si cvijet koji ti je uvenuo, jer nisi dobro brinuo o njemu.

Sex je tema o kojoj ne pričate, jer se toliko rijetko sexate da nemate o čemu ni pričati. Odat ću ti jednu tajnu – svaka žena želi sex i treba ga. Svaka žena mašta o tome i zamišlja da ju se mazi, ljubi, voli i želi! Svaka prijatelju, bez iznimke! Da, da… i tvoja Mandica! Ne bi vjerovao, ali i njoj je potrebno sve što i tebi, a ti si lišio toga i sebe i nju, samo zato jer se nisi potrudio.

Ono kad se okreneš za ženom njene dobi, koja je uređena, nasmijana, sva mirisna i prpošna, pa ti prostruje kroz glavu neke “bezobrazne” misli – sjeti se da je i tvoja tako trebala izgledati, da si je češće grlio i ljubio, da si češće s njom vodio ljubav i da si je rjeđe uzimao zdravo za gotovo.

Jesam te potaknula na razmišljanje?

Ajde, tek da se uvjerimo jesam li u pravu – čvrsto je večeras stisni uz sebe i poljubi prije nego zaspiš, pa je onda ujutro probudi poljupcima. Ne moraš ništa reći, sve znam! Samo ne zaboravi nikad više to učiniti i ne srami se ljubiti je! Ona je tvoja žena, tvoj cvijet, tvoja briga i tvoj životni drug- ne zaboravi!


Viktorija Herak / Izvor: APortal
Viktorija

Pišem jer mi je to najjeftinija psihoterapija, jer me veseli druženja s vama, jer mi je dosadno na semaforu ili u redu za blagajnu, jer me netko raspizdio kome sam morala ili htjela prešutjeti…pišem jer je to moj način da izrazim svoje mišljenje ili stavove, koji bi me žuljali da ne izađu iz mene. Ime Viktorija Herak izabrala sam iz ljubavi i poštovanja prema svojoj baki, to je bilo njeno ime. Bila je sitna, plaha i dobrodušna. Znam, reći ćete da ja sve to nisam, ali svejedno…jako sam je voljela i ona je obilježila moje djetinjstvo. Upravo zato što je njen život bio u velikoj mjeri težak i nepravedan, željela sam da njeno ime i dalje živi. Svakako zapamtite da je život lijep, da ljubav ne boli, da je smijeh ljekovit!

No Comments Yet

Comments are closed

Copyright 2022. Viktorija Herak

PRATI ME I NA…