Puževi u bijegu

Pola sata popodnevnog beauty sleepa oduvijek sam ignorirala, ali sam napokon shvatila njegovu vrijednost! 😎

Kad ubiješ oko pola sata-sat, poslije toga letiš ko podmazana munja!

Dakle, fasovalo je razno grmlje po dvorištu, korov po stazicama, goropadna menta, a kad sam se dohvatila s kaduljom, predivan miris me automatski odbacio u kuhinju.

Smutila sam dvije šake brašna,

vrećicu suhe germe, malo masti, šećera, jogurta i soli. Nisam se čak niti potrudila pošteno umijesiti, nego sam pokrila krpicom i bris natrag na dvorište.

Njih dvije su hvatale puževe golaće, a ja sam se borila sa slakom, preslicom, mentom, melisom, ruzmarinom i kojekakvim paucima, mravima i ostalim bubama.

⁃ Baka, baka!!!

⁃ Molim?

⁃ Svi će mi pobjeći!!!

⁃ Ma tko??

⁃ Puževi!! Vidi ih, bježe!! Brzo dođi!!

⁃ Zovite mamu, neka brzo zove policiju i vatrogasce!! Dedu! Susjeda!! Brzo, brzo! Nemoj da pobjegnu!

⁃ Maaamaaa! Maama, dođi brzo! Puževi nam bježe!

Mama im je pomogla pohvatati puževe u bijegu, a ja sam iskoristila gužvu i premjestila pogaču u pećnicu!

Dok su njih dvije držale puževima prodiku, vilicom sam na brzinu izgnječila avokado, dodala malo soli i malo limunovog soka, izrezala dvije rajčice i stavila tek pečenu pogaču na stol.

Polako se počeo hvatati mrak i vlast su počeli preuzimati komarci, pa smo klisnuli na terasu, razlomili toplu pogaču i prionuli na večeru!

Netko mudar je dodao narezani špek i neke suhe kobasice, malo sira i masline, pa je to zapravo bila obilna večera za šumske radnike!

Njih dvije su završile u kadi na ribanju, ja sjedim na terasi i pijuckam limunadu. 😇

Računam da će mi trebati zalet da dospijem na kat do kupaone, pa radije puštam još malo komarcima da mi se napiju krvi!

Mislim da sutra ipak neću ubijati oko! 🙄😁

A kako ste vi proveli dan?

Viktorija

Pišem jer mi je to najjeftinija psihoterapija, jer me veseli druženja s vama, jer mi je dosadno na semaforu ili u redu za blagajnu, jer me netko raspizdio kome sam morala ili htjela prešutjeti…pišem jer je to moj način da izrazim svoje mišljenje ili stavove, koji bi me žuljali da ne izađu iz mene. Ime Viktorija Herak izabrala sam iz ljubavi i poštovanja prema svojoj baki, to je bilo njeno ime. Bila je sitna, plaha i dobrodušna. Znam, reći ćete da ja sve to nisam, ali svejedno…jako sam je voljela i ona je obilježila moje djetinjstvo. Upravo zato što je njen život bio u velikoj mjeri težak i nepravedan, željela sam da njeno ime i dalje živi. Svakako zapamtite da je život lijep, da ljubav ne boli, da je smijeh ljekovit!

Copyright 2022. Viktorija Herak

PRATI ME I NA…