Frankenštajnova sestra

Je li se može na spavanje našminkana?

Kažu neke žene da one to redovito mogu.

Najprije sam se čudila, a onda sam si pomislila, pa ako u snu sretnu poznate ljude bit će lijepo sređene, pa neće tračljivice poslije pričati kako hodaju naokolo blijede i s podočnjacima. 😏

Ako je zbog toga, to mi se čini legitiman razlog za odlazak na spavanje s cijelom dnevnom skalamerijom na licu.
Ne znam što će reći oni koji vas budu sreli ujutro uživo, ali neka se čeliče!
Nitko nije obećao da život neće ponekad ličiti na scene iz horor filma. 😅

To su ozbiljne životne dileme žena iz plemena Svi Gledaju U Mene!

Ostale s jeseni pospreme jedan labello u džep, a drugi im stoji na noćnom ormariću za svaki slučaj.
Do odlaska u krevet, onaj dnevni premaz poližu i više ga nema, a večernji najčešće zaborave namazati.
Uglavnom se ne boje nikoga sresti niti u snu, niti na javi! Fučka im se!

Razmišljam si da je to bogami veliki problem ako vas netko vidi nenašminkanu i zato podržavam to da se uvijek svuda hoda dobro premazana i totalno zaštićenog lica.

Ove što se ne pituravaju, te su navikle da ih se vidi golog lica, golih očiju, golih usana i golih trepavica. To je nekako stvar osobnosti ili pak lijenosti. Tko će ga znati!?
Ja se odvažim jednom ili dva puta na godinu navući na lice sve te boje i pomade, ali onda sam si toliko važna, nepoznata i drugačija, da sama sebi govorim “vi”. Uopće se ne prepoznajem, pa mi se dogodi da vidim svoj odraz u nekom izlogu ili dućanskom ogledalu i samo hladno prođem pored sebe.
Onda kasnije skužim da sam to tamo bila ja! Više mi se sviđa kad se prepoznajem na prvi pogled i lijepo kad se sretnem, uputim si osmjeh prepoznavanja i pozdrav.

Sviđa mi se vidjeti lijepo našminkanu ženu i zato, nemojte biti lijenčine kao ja! 🥰

Lijepo molim muškarce da ne pišu zločeste muške komentare o šminkanju, jer ovo je ženski status. 😎

Viktorija

Pišem jer mi je to najjeftinija psihoterapija, jer me veseli druženja s vama, jer mi je dosadno na semaforu ili u redu za blagajnu, jer me netko raspizdio kome sam morala ili htjela prešutjeti…pišem jer je to moj način da izrazim svoje mišljenje ili stavove, koji bi me žuljali da ne izađu iz mene. Ime Viktorija Herak izabrala sam iz ljubavi i poštovanja prema svojoj baki, to je bilo njeno ime. Bila je sitna, plaha i dobrodušna. Znam, reći ćete da ja sve to nisam, ali svejedno…jako sam je voljela i ona je obilježila moje djetinjstvo. Upravo zato što je njen život bio u velikoj mjeri težak i nepravedan, željela sam da njeno ime i dalje živi. Svakako zapamtite da je život lijep, da ljubav ne boli, da je smijeh ljekovit!

No Comments Yet

Comments are closed

Copyright 2022. Viktorija Herak

PRATI ME I NA…