Taraba u glavi

Kako stojite s crtama?
Ja sam pravi zaljubljenik!
Jako me zabavlja stati nekome na crtu, pa stajati tako i praviti se da uopće ne znam da je tu crta. Posebna su mi poslastica oni koji su bili jako revni u povlačenju svojih.

Kad naiđem na debelo nacrtanu crtu koju je netko onako baš jako podebljao, prosto me spopadne neki vrag i baš se moram vrzmati oko nje.

Namjestim facu “samo prašim komarce” i postavljam pitanja, potpitanja, nevino se čudim, prenemažem se, pa opet propitujem, pa promijenim facu, ali ne odustajem.
Ako vidim da vlasnik debele crte ima tanke živce, onda facu “samo prašim komarce” pospremim i izvučem onu “totalno sam naivna, ne zamjeri” i nastavim dalje čačkati, turati nos i izvlačiti baš onaj dio koji je kriv što je nastala crta.Volim čuti odgovore na pitanja koja postavim, a znam ih dobiti. Znam ih i nježno i dosljedno postavljati.
Najmiliji mi je trenutak kad vlasnik crte dovede sam sebe u ćorsokak i shvati da mu je razlog zbog kojeg je nacrtao crtu, glup da ne može biti gluplji. Trenutak u kojem shvati da je glupo biti glup, dođe mi kao cigareta uz prvu jutarnju kavu. Čista uživancija me spopadne kad mu vidim u pogledu da se postidio svoje crte, sam pred sobom.

Ne uspijem to uvijek, ali onda kad uspijem, shvatim da niti jedan trud nije prevelik ako na kraju zajedno uzmemo krpicu i izbrišemo crtu koja nije ni trebala postojati.

I da se razumijemo, imam i ja svoje crte, samo vam neću tako lako dozvoliti da shvatite, da možda na jednoj upravo stojite.Posebna poslastica su mi oni s tarabama u glavi vezano za:
– fol pobožnost koja vjerskim čudacima omogućava razne vrste mržnji ili netrpeljivosti prema svima koji su drugačiji
– opravdavanje i umanjivanje zločina u katoličkoj crkvi
– zabranu abortusa
– omalovažavanje po spolu, vjeri, naciji, boji kože ili zdravstvenim ograničenjima
– uporno, štetno i vrlo nametljivo naglašavanje vlastitog šupljeg domoljublja
– glasanje dijaspore
– opravdavanje trenutno popularnih i nedvojbeno štetnih političkih opcija
– žensko omalovažavanje i degradiranje muškaraca
– muško omalovažavanje i degradiranje ženaKoje su vaše poslastice?

Viktorija

Pišem jer mi je to najjeftinija psihoterapija, jer me veseli druženja s vama, jer mi je dosadno na semaforu ili u redu za blagajnu, jer me netko raspizdio kome sam morala ili htjela prešutjeti…pišem jer je to moj način da izrazim svoje mišljenje ili stavove, koji bi me žuljali da ne izađu iz mene. Ime Viktorija Herak izabrala sam iz ljubavi i poštovanja prema svojoj baki, to je bilo njeno ime. Bila je sitna, plaha i dobrodušna. Znam, reći ćete da ja sve to nisam, ali svejedno…jako sam je voljela i ona je obilježila moje djetinjstvo. Upravo zato što je njen život bio u velikoj mjeri težak i nepravedan, željela sam da njeno ime i dalje živi. Svakako zapamtite da je život lijep, da ljubav ne boli, da je smijeh ljekovit!

No Comments Yet

Comments are closed

Copyright 2022. Viktorija Herak

PRATI ME I NA…