Da li ste trudni??

Nema nikakve šanse da muškarac može biti perfidniji neprijatelj ženi, nego što joj može biti druga žena.

Isključujem fizičko i psihičko nasilje u obitelji, koje je plod bolesnih umova, a referiram se na uobičajene ženske stavove o drugoj ženi, koje njegujemo generacijama i na kojima ustrajemo žarko i nepokolebljivo.


Upravo sam čitala post u jednoj profesionalnoj grupi, pa onda i komentare. Radi se o grupi s više desetaka tisuća članova, a po mojoj slobodnoj procjeni žene tamo čine 85% članstva.
Tema je radnica koja je novozaposlena, ali je zatrudnjela odmah na početku te poslovne suradnje i time naljutila svog poslodavca-ženu.
Toliko ju je naljutilo što joj radnica nije rekla da je trudna, da je odlučila o tome raspravljati u grupi s nepoznatim ljudima i bez mrve srama tražiti savjete što bi joj napravila zato što joj radnica nije rekla na razgovoru za posao da je MOŽDA trudna!
Zamislite, nije joj rekla na razgovoru za posao da možda već godinama pokušava ostati trudna, da joj upravo kasni menstruacija, da postoji mogućnost da je trudna, da se ševila s mužem bez zaštite, da želi dijete…Ma, bezobraznica jedna!

Mogla je potpuno nepoznatoj ženi, na razgovoru za posao izložiti svoju intimu, možda problem sa začećem, možda neredovite menstruacije zbog kojih ima problem da zatrudni, možda mužev problem s brojem mobilnih spermija ili možda problem s policističnim jajnicima?!

Mogla je to sve lijepo pošteno reći na razgovoru za posao, ženi poslodavcu- koja je automatski ne bi zaposlila i stvar bi bila riješena!
Žena koja ima svoju firmu, ožaljena je jer joj je radnica prešutjela da se sexala tamo negdje u prvoj polovici prosinca, i to s namjerom da začne. Zamislite bezobraznicu! Prešutjela joj je tako važnu informaciju! Nije poznato kada su dogovarale radni odnos, ali kad god da je to bilo, žena je sada trudna devet tjedana. Da ne izvodimo matematičke izračune, svaka odrasla žena zna da ranu trudnoću nije moguće nedvojbeno utvrditi dovoljno rano da se zaštiti poslodavca od grozne mogućnosti da se zajebe i zaposli trudnu ženu. Kad si žena poduzetnica i zajebeš se pa zaposliš trudnicu/prevaranticu, to ti bude gore nego kad radiš za nekoga tko te prevario i nije platio.
Dakle, u nepunih sat vremena naredalo se više od stotinu komentara. Svega nekoliko komentatorica je pokušalo obraniti radnicu, razumnim komentarima:

  • Žena možda pokušava zatrudnjeti zadnjih 5 godina….da vam je rekla, ne bi ju zaposlili, a očito želi i mora raditi.
  • Kako vas nije sram!? Zena ste, a imate ovakve stavove o ženama koje žele dijete!?

Ostale “dame” izvukle su očnjake i nemilice grizle:

  • Kako je nije sram, prevarantica!
  • Bila je dužna da vam kaže!
  • Takve su vam danas žene…podmetnula vam je!
  • Odmah joj dajte otkaz!
  • Bezobraznica, namjerno je prešutjela!
  • Baš nju briga što vama nema tko raditi.
  • Odmah nogom u dupe!
  • Prije nego si je dala napraviti dijete, mogla je naučiti posao pa odraditi koju godinu. Šta ćete sad vi bez radnika??
  • Zaposlite muškarca, a ova nek se posveti rađanju i nek uzgaja djecu.

Nekoliko muških komentatora, nije vidjelo problem zbog trudnoće:

  • Neka žena radi dok može, a onda neka ide na održavanje trudnoće…neće vama biti na trošak.
  • Trudna je, nije gubava. Pomozite joj koliko možete.

Crkva se upire zabraniti abortus, država dozvoljava priziv savjesti liječnicima i ljekarnicama, sud na nasilje nad ženama i djevojčicama zatvara oči, socijalna skrb uzastopno ne prepoznaje nasilje nad ženama, a pučanke vrijedno oštre zube jedna na drugoj.

Nema vam pomoći od žena, držite se muškaraca ako kanite preživjeti!

Viktorija

Pišem jer mi je to najjeftinija psihoterapija, jer me veseli druženja s vama, jer mi je dosadno na semaforu ili u redu za blagajnu, jer me netko raspizdio kome sam morala ili htjela prešutjeti…pišem jer je to moj način da izrazim svoje mišljenje ili stavove, koji bi me žuljali da ne izađu iz mene. Ime Viktorija Herak izabrala sam iz ljubavi i poštovanja prema svojoj baki, to je bilo njeno ime. Bila je sitna, plaha i dobrodušna. Znam, reći ćete da ja sve to nisam, ali svejedno…jako sam je voljela i ona je obilježila moje djetinjstvo. Upravo zato što je njen život bio u velikoj mjeri težak i nepravedan, željela sam da njeno ime i dalje živi. Svakako zapamtite da je život lijep, da ljubav ne boli, da je smijeh ljekovit!

No Comments Yet

Comments are closed

Copyright 2022. Viktorija Herak

PRATI ME I NA…