Pogane podvale

Cijeli život nam govore “žensko si, moraš pospremati”!

Taj “moraš” zapravo stvara problem, jer “moraš” teško da može nekome dobro sjesti. Meni svakako nije drag.


Da su nam objasnili onako kako stvarno stoje stvari, kontekst cijele ove nemile situacije bio bi sasvim drugačiji.
Dakle, to je vještina za koju trebaš kombinatoriku, spretnost, koordinaciju, mudrost, entuzijazam, osjećaj za prostor i osjećaj za lijepo.

Moraš znati ponešto o kemiji, dosta toga o fizici i matematici, trebaš poznavati osnove elektronike, znati nešto o elektrici, pomalo razumjeti građevinarstvo i još bar malo o tehnici.
Pa, trebaš biti lumen da središ kuću, a cijeli život nam pričaju sa sažaljivom facom “to je ženski posao”!


Trebali su biti iskreni, pa reći:
-Ako budeš dovoljno pametna, spretna, brza i organizirana, možda uspiješ usvojiti vještinu pospremanja i čišćenja!
E onda bi lijepo subotom ribale wc s ponosnim izrazom lica i osjećale bi se počašćeno što smo dovoljno pametne i spretne za čišćenje kuće.


Ovako usisavam i potiho i ritmično psujem, jer mi se čini da je to sranje od posla koji nitko drugi neće raditi pa moram ja, a zapravo je istina da ostali nisu dovoljno spretni i pametni. ?
Koja podvala!!!
Koji mentalni zajeb! Da bi prikrili svoju nesposobnost, naučili su nas da mislimo da je to previše jednostavno i potpuno nezanimljivo za njih. ?
Dobro nema veze, važno je da sam ih skužila! ?

Viktorija

Pišem jer mi je to najjeftinija psihoterapija, jer me veseli druženja s vama, jer mi je dosadno na semaforu ili u redu za blagajnu, jer me netko raspizdio kome sam morala ili htjela prešutjeti…pišem jer je to moj način da izrazim svoje mišljenje ili stavove, koji bi me žuljali da ne izađu iz mene. Ime Viktorija Herak izabrala sam iz ljubavi i poštovanja prema svojoj baki, to je bilo njeno ime. Bila je sitna, plaha i dobrodušna. Znam, reći ćete da ja sve to nisam, ali svejedno…jako sam je voljela i ona je obilježila moje djetinjstvo. Upravo zato što je njen život bio u velikoj mjeri težak i nepravedan, željela sam da njeno ime i dalje živi. Svakako zapamtite da je život lijep, da ljubav ne boli, da je smijeh ljekovit!

No Comments Yet

Comments are closed

Copyright 2022. Viktorija Herak

PRATI ME I NA…