Ugroženi

To što sudstvo ne funkcionira, to ih ne ugrožava?!
To što čekaju za pregled kod specijaliste po godinu dana, također ih ne ugrožava?!
To što plaćaju visoke namete državi koja loše funkcionira, to ih također ne ugrožava?!
Ne ugrožava ih loša uvozna hrana, a ne ugrožava ih niti što je trbuh zemlje iseljen?
Ne ugrožava ih loše gospodarstvo, uništene i pokradene tvornice, loše zdravstvo i sve lošije školstvo?
Ne ugrožava ih politika koja im je djecu otjerala iz domovine, niti ih ugrožava nered, nepotizam, manipulacije i kriminal svuda oko njih?!

Njih ugrožavaju maske za lice, tvrde da virus ne postoji, žele skinuti sa sebe teške okove načinjene od 20 cm platna i zbog toga su se skupili, organizirali i prosvjeduju?? Zbog maske za lice su se osjetili ugroženi, uzgojili su inat i uspjeli su dignuti guzice pa se skupiti na trgu?!
Prosvjed za prosvjedom je propao jer ih nije bilo briga za one koji su htjeli bolje uređeno društvo, ali izrasla su im jaja i kičma zbog platnene krpice?
Točno me peče u mozgu od na brzinu sklepanih mudraca koji ne vide pedalj dalje od nosa, ali se ni malo ne stide svoje vlastite gluposti!

Misliš da te preko maske kontroliraju vanzemaljci? 
Siguran si da corona ne postoji?
Siguran si da je zemlja ravna ploča?
Vjeruješ da Bog želi da patiš?
Ti si uvjeren da je Covid zavjera kojom nas netko želi kontrolirati?
Ne želiš nositi masku jer to ugrožava tvoju slobodu?
Pa ostani doma! Nemoj izlaziti iz svog stana i nemoj nositi masku!
Meni je maska draga, jer dok nosimo maske ne možeš mi dahtati za vrat u tramvaju, ne smeta mi ako bazdiš po češnjaku ili alkoholu, nije me briga jesi oprala zube i da li podriguješ dok stojim ispred tebe!
Maska mi je ok jer smanjuje rizik da me zapljučkaš dok mi objašnjavaš da je Covid zavjera koju si ti prokljuvio i zato imaš pravo ne pridržavati se nikakvih liječničkih preporuka.
Meni je ok da štitim sebe, jer tako štitim i tebe!
Niti ti niti ja, nikad nećemo sa sigurnošću utvrditi što je Covid, odakle je došao i zašto, stoga i tebi i meni jedino preostaje da nađemo crtu na kojoj možemo voditi život najbliže onom na kakav smo navikli, a da štitimo sebe i ljude oko sebe.
To je ista ona crta na kojoj se prelamaju sve naše želje sa mogućnostima, u svim područjima života.
Dakle, 20 cm platna da mi radi problem?
Nema šanse!
Gače su također našim precima vjerojatno bile omraženo sredstvo ograničavanja slobode i znak napada na osnovna ljudska prava, a danas je nezamislivo hodati gole guzice.
Idite u miru i čuvajte jedni druge.

Viktorija

Pišem jer mi je to najjeftinija psihoterapija, jer me veseli druženja s vama, jer mi je dosadno na semaforu ili u redu za blagajnu, jer me netko raspizdio kome sam morala ili htjela prešutjeti…pišem jer je to moj način da izrazim svoje mišljenje ili stavove, koji bi me žuljali da ne izađu iz mene. Ime Viktorija Herak izabrala sam iz ljubavi i poštovanja prema svojoj baki, to je bilo njeno ime. Bila je sitna, plaha i dobrodušna. Znam, reći ćete da ja sve to nisam, ali svejedno…jako sam je voljela i ona je obilježila moje djetinjstvo. Upravo zato što je njen život bio u velikoj mjeri težak i nepravedan, željela sam da njeno ime i dalje živi. Svakako zapamtite da je život lijep, da ljubav ne boli, da je smijeh ljekovit!

Copyright 2022. Viktorija Herak

PRATI ME I NA…