Zaljubljena žena

Vi si uopće ne možete zamisliti kojom brzinom se normalna, slobodnomisleća žena može pretvoriti u priglupu čudakinju, kad se zaljubi.

To stvara potpuno nevjerojatne konstrukcije, to čuje crkvena zvona tren nakon upoznavanja, to pakira kofere nakon prve kave, to se u hipu pretvori u psa tragača i mačku lutalicu, to nema mjere niti razuma, a još manje ponosa.

Ona je u stanju satima, danima, mjesecima i godinama, sjediti doma i čekati poziv. Ona neprestano uhodi, prisluškuje, istražuje, propitkuje, kombinira, planira i konstruira.

Ona stvara svoje potpuno neutemeljene teze, na kojima sagradi kule bez temelja i gradove bez infrastrukture.

Ona tvrdoglavo, beskrajno i vrlo temeljito voli tipa koji uopće nema pojma da je s njom u vezi. Zaljubljena žena u trenu obezvrijedi, ispljuje i  ponizi sve bivše djevojke ili žene dotičnog muškarca, a da ih uopće ne poznaje.

Zaljubljena žena je silovita kao visoki napon, zločesta kao sto vragova, umiljata kao malo štene, blaga kao proljetni lahor, usmjerena kao kobac, brza kao podmazana munja, mudra kao inijanski poglavica i opasna kao bojni otrov.

Unatoč svim njenim školama, talentima i sposobnostima, ne postoji gluplje stvorenje nego što je zaljubljena žena.

A muškarac?

Muškarac dobaci usputni kompliment u siječnju, pa ode na skijanje s ekipom.

U veljači pošalje poruku, pa odjezdi na nogomet.

U ožujku slučajno naiđe na poslanu poruku iz veljače, pa ju pošalje ponovo.

U travnju ga udari proljetna lepršavost, pa ako uhvati malo vremena, lajka joj fotku s fejsa.

U svibnju ide vikendom na pecanje, a kroz tjedan ode u teretanu.

U lipnju….shvatili ste?

Tako je, taj muškarac još nije zaljubljen!

Kad se bude zaljubio i dalje će ići na pecanje, dijeliti komplimente, ići u teretanu i na skijanje, ali će posložiti svoj život tako da napravi mjesto za ženu u koju se zaljubio.

Zato drage dame, imajte na umu da samo teška glupača može misliti da su njegov posao, udaljenost, besparica, bivša cura, regularna žena, loša biometeorološka prognoza ili južina, krivi što niste zajedno.

On je jadan zapeo u braku s nekom “glupačom”, a zaljubljen je u vas?

Ne, on je u braku sa ženom s kojom želi biti u braku, a vi mu trebate koliko i tiskano izdanje dnevnih novina. Ako mu se novine nađu na dohvat ruke pročitati će ih, a ako mu nisu pri ruci neće ih se ni  sjetiti.

On ima djevojku koju ne može ostaviti? Ne, ne! On je u vezi jer to želi, a s vama ponekad noću razmjenjuje lascivne poruke, samo zato što ga muči nesanica, a ne zna peglati.

On će rukama zaustaviti zemaljsku kuglu, dobro ju protresti i okrenuti ju naglavačke, ako vas želi pronaći, jer zaljubljeni muškarac ne traži izgovore, on si stvara prilike.

Zato, vi koje ste si stavile na profil u status veze “komplicirano je”, vi patite od kroničnog nedostatka samopoštovanja i vrlo vjerojatno od uznapredovalog egoizma. 

Vi pak koje pristajete biti druga violina tipu koji ima regularnu suprugu, vi ste čistokrvne glupače s urođenim nedostatkom željeza u krvi i mozga u glavi.

A vi koje lupate nogom o pod i zahtjevate ljubav i poštovanje, vi pošaljite životopis u cirkus koji traži klaunove.

Ljubav nije seoski sajam, niti samoposluživanje, a bogami nije niti lunapark ili vaša prčija.

Ljubav je jednostavna, nedvojbena i jasna emocija, koja nikad ne dolazi tiho, neznana i sama.

Ona je tu ili je nema.

Ljubav se gradi, oblikuje, stvara i oplemenjuje, u protivnom crkne kao pokvarena vešmašina.

Zato, naučite voljeti i bit ćete voljene.

Naučite poštovati i bit ćete poštovane.

Naučite razumjeti i imat ćete razumijevanje.

Jednostavno je! Zašto to već niste same shvatile?

Viktorija

Pišem jer mi je to najjeftinija psihoterapija, jer me veseli druženja s vama, jer mi je dosadno na semaforu ili u redu za blagajnu, jer me netko raspizdio kome sam morala ili htjela prešutjeti…pišem jer je to moj način da izrazim svoje mišljenje ili stavove, koji bi me žuljali da ne izađu iz mene. Ime Viktorija Herak izabrala sam iz ljubavi i poštovanja prema svojoj baki, to je bilo njeno ime. Bila je sitna, plaha i dobrodušna. Znam, reći ćete da ja sve to nisam, ali svejedno…jako sam je voljela i ona je obilježila moje djetinjstvo. Upravo zato što je njen život bio u velikoj mjeri težak i nepravedan, željela sam da njeno ime i dalje živi. Svakako zapamtite da je život lijep, da ljubav ne boli, da je smijeh ljekovit!

No Comments Yet

Comments are closed

Copyright 2022. Viktorija Herak

PRATI ME I NA…