Tipka za radost

Ako mi treba duga napravit ću je sama, a ti uzmi kist i pomozi mi. Ako se budem željela smijati uvijek se mogu nasmijati svojim glupostima. Budeš li u blizini nemam ništa protiv da im se i ti smiješ.

Kad mi bude trebalo nešto slatko, uvijek mogu ustati i napraviti kolač. Uzmi slobodno i ti komad, ako želiš!

Kad budem željela nove cipele ili haljine zaradit ću novac i kupiti ih. Sve što trebam napravit ću sama, samo samoća nije bit postojanja.

Zato, neću dugo patiti ako me ne voliš, jer imaš pravo voljeti koga želiš. Ne brini za mene!

Idi slobodno tamo gdje te vodi tvoj put, jer ja ću se pobrinuti da na moj stane netko s kistom u ruci, spreman da sa mnom crta dugu, pravi kolače i smije se glupostima. Nemoj samo, molim te biti zabrinut za mene! Znaš da sam velika djevojka koja može sama hodati svojim putem? Znaš to, je l’ da?!

Ili smo zajedno ili nismo. Ne može na pola, jer na pola nije dovoljno dobro, niti tebi, niti meni. Pola nije poanta postojanja u dvoje. Voljela bih s tobom graditi kule u pijesku, ali ako ti to ne želiš i to je u redu. Sagradit ću ih sama. Smijat ću se dok oblikujem dvorac, a vjetar i more prijete da ga sruše. Kad ga izgradim, srušit ću ga sama, pa ću onda graditi novi. Pa opet i opet. Ništa me neće spriječiti da se smijem, radim, dišem i hodam i čak niti ti ne možeš tu ništa učiniti. Znaš, sama sam se rodila, sama sam naučila jesti, pričati, obući se i pisati. Sama ću jednog dana umrijeti. Samo ja stvarno osjećam svoju radost i svoje tuge. Mogu ih dijeliti s tobom, ali i ne moram. Nije to inat, to je, dušo, život. S tobom ili bez tebe živjet ću s osmjehom na licu i iskrama u očima. Istina, sve što znam i hoću, voljela bih dijeliti s tobom, ali ako to nije moguće ništa spektakularno se neće dogoditi. Ne želim biti tvoja alternativa, ali ni ti nećeš biti moja.

Sunce svako jutra izlazi i svake večeri zalazi, izmjenjuju se noć i dan, toplina i hladnoća, smijeh i suze. To ne možemo mijenjati. Dobro je da je tako! Sve ostalo je promjenjivo. Kažu da je sreća stvar izbora, a ja biram biti sretna. Znaš, ne čini mi se da je to toliko teško. Ti bi mogao biti dio te moje sreće. Kažem mogao bi, ali ne moraš. Moja sreća sastoji se od puno raznih sreća, pa ako se ti ne želiš smijati i radovati sa mnom uredu je. Ostaje mi još puno drugih sreća, kojima ću ugušiti tugu za tobom. Samo ti idi s mirom i nemoj brinuti za mene! Ja sam velika djevojka koja zna biti sretna, radovati se cvijetu, jutru, ptici i kamenu. Ti samo idi i pobrini se za sebe. Tvoja sreća je tvoja stvar. I ne zamjeri na iskrenosti! Možda ti se činim gruba, možda si želio biti baš onaj dio moje sreće zbog kojeg sam spremna pognuti glavu, zatomiti smijeh, prestati disati. Žao mi je ako sam te razočarala. Da, volim te iskreno, pošteno i do zadnje svoje stanice, no ti nisi našao gumb koji gasi moj osmjeh. Nisi otkrio gdje skrivam tipku koja prekida moju radost. Nisi, žao mi je.

Ili možda ipak nije?

Viktorija Herak / Izvor: APortal
Viktorija

Pišem jer mi je to najjeftinija psihoterapija, jer me veseli druženja s vama, jer mi je dosadno na semaforu ili u redu za blagajnu, jer me netko raspizdio kome sam morala ili htjela prešutjeti…pišem jer je to moj način da izrazim svoje mišljenje ili stavove, koji bi me žuljali da ne izađu iz mene. Ime Viktorija Herak izabrala sam iz ljubavi i poštovanja prema svojoj baki, to je bilo njeno ime. Bila je sitna, plaha i dobrodušna. Znam, reći ćete da ja sve to nisam, ali svejedno…jako sam je voljela i ona je obilježila moje djetinjstvo. Upravo zato što je njen život bio u velikoj mjeri težak i nepravedan, željela sam da njeno ime i dalje živi. Svakako zapamtite da je život lijep, da ljubav ne boli, da je smijeh ljekovit!

No Comments Yet

Comments are closed

Copyright 2022. Viktorija Herak

PRATI ME I NA…