Meni sam ja moja kazna

 

Naletjela sam sama na sebe jutros dok sam se spremala za posao. ?

Čim sam se ugledala, odmah sam se prepoznala. ?

Gotovo sam sigurna da ću se sresti opet ujutro. na istom mjestu i u isto vrijeme.

Kroz dan nemam vremena,

zato su jutra najbolje vrijeme da se sretnem i dogovorim oko stvari koje uporno odgađam, koje ne želim napraviti, a moram i koje ne bih voljela, pa se uzalud muljam da mogu još pričekati. ?

Kad sam nasamo sa sobom, onda imam najbolje šanse da se natjeram da se saslušam i obećam si da ću riješiti sve ono o čemu kroz dan uspješno izbjegavam razmišljati. ??

Nije mi lako izaći na kraj s menom, zato se često potrudim da se ujutro spremim nabrzaka, žmirečki operem zube, počešljam se na semaforu i uspješno se izbjegnem. ?

Kako je vama s vama?

Meni sam ja moja kazna

Viktorija

Pišem jer mi je to najjeftinija psihoterapija, jer me veseli druženja s vama, jer mi je dosadno na semaforu ili u redu za blagajnu, jer me netko raspizdio kome sam morala ili htjela prešutjeti…pišem jer je to moj način da izrazim svoje mišljenje ili stavove, koji bi me žuljali da ne izađu iz mene. Ime Viktorija Herak izabrala sam iz ljubavi i poštovanja prema svojoj baki, to je bilo njeno ime. Bila je sitna, plaha i dobrodušna. Znam, reći ćete da ja sve to nisam, ali svejedno…jako sam je voljela i ona je obilježila moje djetinjstvo. Upravo zato što je njen život bio u velikoj mjeri težak i nepravedan, željela sam da njeno ime i dalje živi. Svakako zapamtite da je život lijep, da ljubav ne boli, da je smijeh ljekovit!

No Comments Yet

Comments are closed

Copyright 2022. Viktorija Herak

PRATI ME I NA…